Бербатов отново бележи в Манчестър! (видео)

Благоевградчанинът бе точен на да пъти в благотворителен мач на световни звезди срещу отбора на Англия

Срещата бе организиран от „Уницеф“ с основна цел събирането на средства за деца в нужда с участието на много именити футболисти, а българинът бе един от тях. Бербо се появи в игра след почивката при резултат 0:0, но пълна доминация на англичаните. В 51-ата мин. звездният отбор от футболисти и знаменитости от Острова в крайна сметка поведе след гол на Марк Райт от свободен удар.

Това предизвика отговора на Димитър Бербатов, за когото обстановката на „Олд Трафорд“ сякаш вдъхна огромни сили. Първо след добър пробив заработи червен картон на Бен Шепард го фаулира, а съдията Джон Мос показа, че правилата са си правила и в благотворителен мач – и вдигна втори жълт и провинилият се пое към съблекалнята.

В 55-ата мин Бербатов се възползва от разбъркване в наказателното поле на Англия и стреля силно под плонжа на вратаря в мрежата – 1:1.

Няколко минути по-рано на „Олд Трафорд“ се бе заформил уникален тандем от креативни футболисти – брилянтният Роналдиньо усети, че вече има с кого да играе и започна да търси само Бербатов. А чуждестранните звезди вече овладяха положението на терена. Така се стигна до аванс за тима на българина, след като той и бразилеца си размениха 3 двойни подавания, завършили с фаул в наказателното поле срещу кариоката, който бе фаулиран в наказателното поле. Димитър Бербатов пък от бялата точка, в типичния си стил, хладнокръвно направи 2:1 за „Останалия свят“ срещу Англия.

След това домакините си върнаха контрола на топката и в 65-ата мин след тяхна контраатака Джърмейн Дефоу вкара за 2:2. Същото стори и в 77-ата, когато отново пак се разписа за обрата и крайното 3:2 за английските звезди и спечелването на трофея Soccer Aid.

И в този мач Димитър Бербатов показа, че спокойно може да продължи след футбола в телевизионните и шоупрограмите. Българинът отново направи феновете си зрители от „първия ред“, както и при бенефиса на Христо Стоичков, след като предаваше на живо във фейсбук.

Отрано той почна да подгрява със снимка в екипа на чуждестранните звезди: “Обратно в Манчестър… Англия срещу останалия свят.” После се включи със снимка и от пресконференцията на отбора и мениджъра Клаудио Раниери. Последва и звездно селфи с Едгар Давидс, гарнирано скоментара: “легенда”.

Естествено, че имаше и живи предавания – първо от автобуса на световните звезди през ексклузивни кадри от оператора и репортер Бербатов директно от терена на „Олд Трафорд“.

Феновете на “Юнайтед” пък посрещнаха подобаващо своя български любимец.

В Манчестър той имаше шанса да се види и с друг свой добър познайник – новия мениджър на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо, за когото това бе и първата поява на на „Олд Трафорд“. Той трябваше официално да се води мениджър на английските звезди. Но след назначението му начело на „Юнайтед“ реши да е на трибуните, за да не отклони вниманието от основната цел на мача на „Уницеф“ – събирането на средства за деца в нужда.

Така Англия бе водена от Сам Алардайс, а негов помощник на скамейката бе Роби Уилямс.

Начело на „Останалия свят“ вече стана дума, че логично бе избран да бъде мениджърът на шампиона „Лестър“ Клаудио Раниери.

Само до края на мача бяха събрани 5,3 милиона английски лири.

Очаквайте още любопитни неща около мача и участието на единствения българин в него – Димитър Бербатов, а за вас – нашите читатели, публикуваме и кратък видеоматериал  участието на благоевградчанина.

https://www.youtube.com/watch?v=J_I5jPuyghY

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене