Дъждовна сутрин, облачно, но без валежи, след обяд

Днес около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони. В Северна България ще духа до умерен, по Черноморието и временно силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. През деня вятърът, постепенно ще отслабва и ще се ориентира от север.

Максималните температури ще са между 5° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°.

Благоевград  15°/ 8°,

Банско 15°/9°,

Разлог 15°/10°,

Дупница 14°/7°,

Кюстендил 15°/7°,

Перник 13°/6°,

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 18°, а минималната 9°,

Сандански 18°/11°,

Петрич 18°/11°

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

В планините ще е облачно и мъгливо. Над 1700 метра ще има валежи от сняг, в по-ниската част от планината – от дъжд. След обяд в масивите в Югозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 3°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене