Минка Капитанова разреши днешния протест в Рибново

Минка Капитанова

Днес за 14,30 часа в гърменското село Рибново е насрочен митинг под надслов „На мегдана, да защитим България от мафията, олигархията и преяждането с власт”. Протестът е против политическите уволнения и срещу действията на добилия скандална известност местен депутат Ахмед Башев, смятан за основен кадровик в региона.
Провеждането на митинга в Рибново получи официално разрешение от кмета на община Гърмен Минка Капитанова. На него се очаква да присъстват протестиращи от Благоевградска област и организирали се в социалната мрежа хора от цялата страна.
Зов за помощ преди дни отправиха родолюбци мюсюлмани от Рибново, сред които е и уволненият наскоро директор на СОУ „Йордан Йовков“ Манчо Джуркин.
На митинга ще бъде предоставена на присъстващите подписката за снемане на имунитета на народния представител от ДПС Ахмед Башев.
Предвижда се документът да бъде изпратен до дни на главния прокурор Сотир Цацаров с искане за разследване на цялата дейност на Башев по време на близо четирите му мандата като кмет на община Гърмен.
Организаторите коментираха, че не изключват днес да има провокации и опит за осуетяване на митинга въпреки полученото официално разрешение от кмета на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене