Рецидивист от Хаджидимово ще лежи една година в затвора за домови кражби за 1670 лева

Районен съд – Гоце Делчев осъди на една година затвор при първоначален строг режим 26-годишния Райчо Альошев Младенов от Хаджидимово за извършени кражби от домове в същия град. Младенов е криминално проявен рецидивист, осъждан многократно и с висящо дело в момента на поредната му осъдителна присъда.

Той не е женен, като в протоколното определение е записано и че е неграмотен.

Съдийският състав прие сключеното споразумение между защитата на подсъдимия и прокуратурата като потвърди мярката за неотклонение „Подписка“ и присъди на Райчо Младенов да плати и всички разноски по делото.

26-годишният крадец ще лежи в затвора за това, че на 14 ноември 2015 г. около 01.00 часа от жилищна сграда в Хаджидимово, чрез взломяване на врата, водеща до терасата на втория етаж, е направил опит да отнеме чужди вещи – стационарен компютър „LG“ за 1 000 лв. и монитор със същата марка, струващ 590 лева.

Общата стойност за откраднатото е 1 590 лв., като деянието е останало недовършено по независещи от крадеца причини.

Вещите са собственост на Марияна М. Джанекова.

На същата дата, няколко часа по късно, около 04.15 часа, осъденият Райчо Михайлов е извършил и втора взломна кражба чрез взлом от жилищна сграда, намираща се също в Хаджидимово. Чрез счупване на стъклото на прозорец на първия етаж той проникнал в частния дом, откъдето задигнал сумата от 80 лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене