Топ Преса представя: Самодейци от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци!

В днешния брой: Росица Герова, районен мениджър в кредитна фирма

 

 

Без име
Интервю на Стоян ЦВЕТКОВ
– Здравей, Роси, какво Ви накара да се занимавате с народни танци?
– Още от много малка, моята леля ме заведе в залата на Неврокопския ансамбъл. Никога не съм предполагала, че това ще се окаже такова голямо предизвикателство за мен. От този момент нататък народните танци станаха моята страст и част от моя живот.
– Каква е ползата от това да бъдеш в ансамбъла?
– Танците до голяма степен ме изградиха като човек, защото те съчетават в себе си отговорност, дисциплина и артистичност. Това е не просто един изумителен спорт, това е УСЕЩАНЕ…
– Опишете с една дума преживяванията ви в него?
– Тръпка. Неописуема тръпка!
– Имате ли да кажете нещо на колегите си?
– В Неврокопския ансамбъл аз срещнах едни от най-истинските си приятели. Заедно сме изживели толкова много и различни емоции както на сцената, така и извън нея. Пожелавам си на мен и моите колеги да бъдем все така задружни и още дълго време да поддържаме нашето голямо семейство.
– Призивът Ви към съгражданите?
– Нека не забравяме българските традиции, нека запазим българския фолклор жив и нека винаги носим в себе си българския дух.
– Наскоро се навърши 1 година от кончината на дългогодишният главен – художествен ръководител на ансамбъла, Запрю Икономов. С какво ще го запомните?
– Факторът в неврокопският ансамбъл – това беше бай Запрю. Една академия, от която всеки си взимаше по нещичко. За мен той беше специален човек. Дълбок поклон пред светлата му памет!
– Благодаря Ви!
– И аз Ви благодаря много!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене