Болничният шеф Огнян Митев взема тлъсти комисионни от погребалната мафия в Благоевград?

КАК ДЕЙСТВА ПОГРЕБАЛНАТА МАФИЯ В ЮГОЗАПАДНАТА СТОЛИЦА? ИСТИНАТА САМО В ТОП ПРЕСА!

 

Тодор ТОДОРОВ

Кирил ГОСПОДИНОВ

Получавайки скръбната вест, близките на починалия хукват презглава към болни­цата на Благоевград, където ги посреща медицинска сес­тра. „Като събирателен образ, тя е намахана – готова да пог­ребе даже и вас. Тържест­вено заявява, че болницата имала „договор“ с траурна агенция „Спомен“, чийто офис се намира на улица Сан Сте­фано № 11 за удобство под поликлиниката, че докумен­тите за освобождаването на трупа са във фирмата, че тя вече работи по случая и че никоя друга фирма не би мо­гла да го поеме. Каква трога­телна експедитивност!Без име

Вие обаче казвате, че току-що сте възложили обслужването на една друга, предпочитана от вас погребална агенция. Чувайки това, сестрата в бяло изведнъж става сестра в черно! В черно – не защото се е натъжила, а защо­то е побесняла, че изтърва без­срамното хонорарче. Препатил човек пред Топ Преса разкрива, че ако близките на починалия не влязат в начертания им сцена­рий, сестрата или медицински­ят работник им оказват тотална преса и започват да си служат с всякакви обиди и заплахи като: „Ще ви влачат трупа с чувал по коридорите“, „Ако не ползвате „Спо­мен“, няма да ви дам доку­мен­тите, нито трупа“ и т. н. Из Благо­евград даже има разле­пена бро­шура, в която агенция „Спомен“ публично приканва неосведо­мените болнични служители да се включат в „реклам­ната кампания“. Найс, а?

ПОТРЕСАВАЩАТА ИСТИНА:

„СПОМЕН“ плащат по 200 лева на всеки, който им даде ин­формация за починал, а хонорар от тлъсти­ят бизнес се пуска в джоба и на ръководството на Болницата! За да върви бизне­сът!

Всички в бранша прибягват до разни трикове, за да увели­чат „пазарния си дял“, но никой нямал бруталните и безпардон­ни методи на колегите им от „Спомен“. В погребалния свят на югозападната столица от­крито се говори, че 200 лв е ми­нималната тарифа, която са да­вали на „белите престилки“ на долните етажи. Високите етажи искали по минимум от два по пет бона на месец или процент от „оборота“.

Агентите на Топ Преса разкри­ват, че едно стандартно погребе­ние в Благоевград излиза от 600 до 800 лв, като рядко отива на 1000. Те са категорични, че „Спо­мен“ правят жестоки надцен­ки именно защото имат да избиват хонорари на посредници. „Работи се пре­димно на ниво дого­ворка между „Спо­мен“, шефа на болницата (който към днешна дата е любителят на чашката Огнян Митев) и пчеличките като медицинските сестри. Човек на „Спомен“ отива при медицин­ските ра­ботници и казва: „Искате ли да работим заедно, предла­гам 200 лв на труп. Задържате документите на починалия, да­вате ми ги на мен и казвате на близките, че имате договор с на­шата фирма… разбрал съм се с шефа“. Това е схемата. И сестри­те „захапват“. От „Спомен“ бяха стигнали дотам, че бяха взели джиесеми с карти на опреде­лени медицински кадри. Всеки месец „шарят“ по едни 20 000 лв – толкова им излизат рушвети­те. Вие сами си преценете какви пари трябва да печелят, за да ги избиват“… Според него, ако да­нъчните им направят проверка, ще стане много интересно.

Следва продължение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене