Превалявания от дъжд следобед в Югозапада

дъждовно

Днес облачността над страната ще е предимно значителна. След обяд в Югозападна България ще има превалявания, а през нощта срещу събота слаб дъжд ще превали на отделни места и в останалата част от страната. Ще се появи слаб, в Източна България – до умерен южен вятър. В Дунавската равнина вятърът ще е умерен от изток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните ще са предимно между 8° и 13°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 12°, а минималната (-1°), за Банско 11°/4°, Разлог  11°/41°, Дупница 11°/-1°, Кюстендил 12°/-3°, Перник 12°/-2°, Гоце Делчев 12°/6°, Сандански 15°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 4°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

В планините облачността ще е предимно значителна. След обяд в Рило-Родопската област, както и в западните райони на Стара планина ще превали дъжд, над 1600 – 1700 сняг. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5° – 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене