Топ Преса стартира разяснителна кампания, относно отчитането на водомерите и какви са правата и задълженията на потребителите и оператора

Срещам се с инж. Росица Димитрова, управител на “ВиК” ЕООД – Благоевград. Росица Димитрова е родена на 5 октомври 1977 година в Благоевград. Средното си образование завършва като възпитаник на НХГ “Св. св. Кирил и Медотий”, бивша Солунска, с профил химия. През 2001 година се дипломира като инженер-химик в ХТМУ – гр. София, където продължава обучението си с научна дисертация по екология. Завършва магистратура по специалността “ВиК мрежи и съоръжения” в УАСГ – гр. София. Била е обучител в няколко семинара, организирани по проект на НСОРБ, по модул „Води“. Има сертификат от училището по мениджмънт към НБУ – гр. София. Семейна, с две деца.

Как оценявате работата си през изминалата 2015 г. и какви цели си поставяте през 2016г. ?
Колкото и нескромно да прозвучи, реалист съм, има промяна в положителна посока в начина на управление и предоставяне на ВиК услуги на територията на дружеството. Продължаваме да работим в интерес на нашите клиенти, когато сме били полезни, когато те са доволни – това е оценката за нашата работа, а това носи удовлетвореност.

Реално вече съм дала и своята оценка на работниците и служителите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград. Както не веднъж съм заявявала, без значение на позицията, която заема – инкасатор, водопроводчик или ръководител, всеки един е допринесъл за напредъка и стабилността в дружеството през последните 18 месеца. Благодаря им, че са част от екипа и изпълняват съвестно и професионално поставените им задачи.

Със сигурност, обаче има и такива, които не се вписват, за радост те са единици и рано или късно си тръгват от дружеството.

Реализирахме на почти 100% поставените си цели през 2015г., а те не бяха никак лесни, но това ни мотивира да „вдигнем летвата“ още по-високо през 2016 г.

Имаме утвърдена Инвестиционна програма и одобрен от КЕВР Бизнес план, който е преходен за 2016 г., предвид реформите които предстоят в сектора и новите нормативни актове. Осъзнаваме, че инвестиционната ни програма за реконструкция на ВиК мрежи и съоръжения, която е на приблизителна стойност 2 мил. лв. е недостатъчна. Тя бе съгласувана с всички десет общински администрации на територията на дружеството и подхода, които сме предприели за нейното реализиране е насочен към устойчиво управление на водния ресурс.

Предоставянето на качествени услуги на населението е най-важно и на това държим особено много. За нас, държавата и клиента са на първо място. Държавата, защото сме длъжни да опазваме и отговорно да управляваме стратегически ресурс – какъвто е водата, и клиента, защото именно този ресурс е жизнено важен за неговото здраве и съществуване.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене