Уволненият от ДГС Гърмен Денис Шенгов спряган за шеф на Горското в Симитли, „бой“ на лобита по върховете

Уволненият през април миналата година директор на ДГС Гърмен, Денис Шенгов се спряга за шеф на Горското стопанство в Симитли, той се ползвал с протекциите на силни на деня от поречието на Места, които лобират за връщането му в горите като директор на обезглавеното горско стопанство. Сред коментираните е и заместник-директор на горското в Симитли, който бе временно изпълняващ длъжността, когато Котузов бе уволняван.

Миналата година за един ден директорът на ГС Симитли Борислав Котузов бе уволнен и часове по-късно възстановен на поста, за да изтърпи детайлна проверка в повереното му горско стопанство. Проверката установи множество нарушения в ръководеното от него стопанство, голям скандал избухна около Котузов и заради незаконната сеч в село Сушица и контрабандата на дървен материал. Преди седмици проверката приключи и Котузов бе освободен от поста.

Пълна мъгла е около това, кой ще наследи поста от него Битката на лобитата е в разгара си, тъй като не е тайна, че мастити бизнесмени и политици имат интерес да не изпускат контрола в горския сектор. Според коментарите, Шенгов се радва на сериозна подкрепа в едно от лобитата, затова го спрягат като най-вероятният шеф на Горското.

Припомняме, че преди време Денис Шенгов бе уволнен от министър Д. Танева, която тогава съобщи, че причина за освобождаването на Шенгов са незаконни практики. Дали тези практики са забравени, или отново в публичното пространство се пускат слухове, далеч от истинността, предстои да видим.

П. Кирилов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене