Скандал! Син на репортерка на вестинк „Струма“ в Сандански разпали национален скандал с нелегални боеве с кучета! ПОТРЕСАВАЩИ СНИМКИ

kuchence1„Гнъс мръсна, долна, ще те направя на салата“; „ако те набарам някой ден, ще ти изкарам червата и ще те лежа“; „ще те заколя, мръсно животно“ – това са част от ярките и цветисти „благопожелания“ към репортер на БЛИЦ, който поразбута къщичката на хора, занимаващи се с организирането на нелегални кучешки боеве в Сандански. „Благопожелания“, които недвусмислено и еднозначно сочат към чл. 144 от НК – закана за убийство.Любен Георгиев – това е името на лицето, което си позволява да се ежи и да изпраща откровени закани за убийство. Същият беше разкрит от БЛИЦ преди по-малко от месец като автор на скандална обява за продажба на „боен питбул на 8 месеца, с 5 битки на ринга“, която провокира наш репортер да направи разследване по случая. Тогава спестихме на широката публика имената и лицето на младежа, тъй като, поне според данните му във фейсбук, той нямаше навършени 18 години. Нещо, което се променя точно днес – Любен навършва пълнолетие, а БЛИЦ му го честити с широко оповестяване на самоличността му, придружено със снимки. И за да е купонът пълен – Любен се добива и с една напоителна жалба в полицията заради отправените от него закани за убийство.

Припомняме, че в две различни обяви в olx.bg Любен предлагаше за продажба 8-месечен питбул. В описанието кучето беше презентирано като бойно, с 5 битки на ринга и т. н. Не след дълго потресени потребители на социалните мрежи разпространиха обявата, която стигна и до медиите. Репортер на БЛИЦ се свърза с посочения номер в обявата и започна кореспонденция с продавача, категорично установен в хода на журналистическото разследване като Любен Георгиев. Самият той призна, че бил викан от полицията в Сандански след публикации в медиите и едва ли не се надсмя – че нямало никакви доказателства той да има нещо общо с продаваното куче. Именно Любен обаче изпрати две клипчета на нашия репортер, влязъл в ролята на купувач, на които ясно си личи не само кучето, а и самият той. На едното видео се вижда как Георгиев пуска питбулчето да се бие срещу друго куче.

LiubenNew(1)По случая с продажбата на питбула и организирането на нелегални кучешки боеве работи Районна прокуратура – Сандански, под прякото наблюдение на прокурор Иван Калоянов. Пред БЛИЦ той заяви, че всички материали все още са при разследващите полицаи и не може да каже на какъв етап е разследването. Но пък обясни, че въпросното куче „вече го нямало“. „Има информация, че това куче, за което ни е подаден сигнал, е изчезнало. Дали е убито, какво е, що е… не знаем още. Всички материали се намират в районното полицейско управление в Сандански за извършване на всеобхватна проверка на всички сигнали и случаи, които са постъпили.“ Това заяви пред наш репортер прокурор Калоянов, който потвърди, че Любен Георгиев е пълнолетен. И добави, че към момента имат сигнали за четири подобни случая като този с въпросния питбул на Любен.

LiubenNew1Разбира се, твърде удобно е това, че „кучето го няма“. Самият Любен, който иначе твърди, че няма общо с кучето, е публикувал в профила си във фейсбук негова снимка, при това същата, която беше и в обявата за продажба на питбула. А текстът към нея гласи: „Ти ми беше всичко“, придружен с две сълзливи емотикончета.

Съдбата на изтормозения 8-месечен питбул, ръфан многократно през краткия си живот и съсипан от белези, става повече от ясна от последващ коментар на Георгиев: „Отиде на много дълга разходка, от която няма да се върне“ – така отговаря той на питанията на свои приятели в мрежата какво се е случило с кучето. Повече от ясно е, че с „дългата разходка на кучето“ някой се е постарал да прикрие престъпление. Престъпление, за което както БЛИЦ, така и сайтът ovarna.bg, който беше ангажиран с разследване по случая, писа. В своя последваща разработка варненският сайт вади наяве ново скандално видео, на което се вижда другото куче на Любен, както и самият той – да го държи в готовност за поредния кучешки бой.

Интересно е как за толкова време разследващите органи и прокуратурата не намериха сили и време да разнищят случая предвид факта, че БЛИЦ им поднесе на тепсия ясни доказателства. Liuben2

За развитието на личността на Любен Георгиев, който очевидно от ранни години демонстрира жажда за кървави сцени – видно от заниманията му и отправяните заплахи, може би трябва да се замислят родителите му. Майка му например, която по никакъв начин не можем да кажем, че има общо или е наясно с твърде обезпокоителните му занимания, е уважаван и известен журналист в Сандански ДЪЛГИ ГОДИНИ КОРЕСПОНДЕНТ НА МЕСТНИЯ ВЕСТНИК „СТРУМА“. Именно тя би следвало да е наясно, че участието на сина й – под каквато и да било форма в кучешки боеве – е престъпление, което се наказва с до 5 години затвор. От друга страна, самият Любен по време на преговорите с наш репортер за продажба на питбула заяви, че майка му била наясно с цялата история. Нещо, което, разбира се, БЛИЦ не може да приеме току-така за чиста монета. Отделен е въпросът със заплахите, които Любен си позволява да отправя. Някои от снимките му във фейсбук ясно показват маниера на поведение на 18-годишния младеж. На една от тях например той се кипри с бухалка пред огледалото, а фотосът е придружен с тежкарския, но не особено грамотен текст: „Ше ти еба и номерата еи много знаеш“. Същата тази снимка e „лайкната“ от майката на Любен.

От друга страна, Любен Георгиев се жалва, че след публикуването на скандалната обява бил налазен от „фенове“. Или „nqkakvi omreli kucheta“, както ги нарича той. За финал прилагаме споделената от самия Любен Георгиев гореща кореспонденция.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ САМО В : САНДАНСКИ ВЕСТИ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене