С надежда приключи срещата с протестиращите работници в „Пиринска мура“ в Банско, американците пристигат за разрешаване на проблемите

пиринска мура

Приключи срещата на областния управител Муса Палев и ръководената от него група с протестиращите работници в „Пиринска Мура“. в Банско Има надежда, че проблемът ще бъде решен и работниците ще получат заплатите си, каза областният управител Малко преди да започне срещата лидерът на КНСБ съобщил на събралите се работници че от администрацията на „Пиринска мура” на инициативния комитет е представен протокол от проведено на 13 февруари в САЩ заседание на Надзорния съвет. В протокола, подписан от членовете на НС Александър Грос и Чейн Джейкъб е предложено споразумение с работниците за прекратяване на стачката и погасителен план за постепенно изплащане на дължимите им възнаграждения. До 5 дни работниците ще получат възнагражденията си за септември, а след като се върнат на работа, в рамките на 4-6 седмици ще получат и пълния размер на останалите си възнаграждения.
Кметът на Банско Георги Икономов каза на работниците, че преди 30 минути е получено писмо в общината, според което в сряда двамата собственици-Грос и Джейкъб идват на среща при него. Срещата ще бъде от 11 часа в сряда, но двамата собственици искали гаранции за сигурността си.
„Сядаме на масата на преговорите”, обяви председателя на КНСБ в областта Емануил Манолов. Работниците трябва да определят контактна група за срещата в сряда.

struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене