Банско най-сетне успя да победи „Пирин“(Разлог), за първи пътв историята на съперничеството им в „Б“ група, макар и в приятелски мач

Това стана пред повече от 300 души в Годлево, където отборът от ски курорта надделя с 1:0

Този път това се случи двубой, в който късметът бе на страната на гостите. Домакините създадоха по-чистите голови положения, но не бяха достатъчно ефективни за разлика от своите опоненти. Отборът на Христо Джоджов има върху какво да помисли върху завършващата фаза, която се оказа негова ахилесова пета.

пирин разлог

Пропуски от най-чисти позиции пред гола за неговия отбор направиха Димитър Димитров, Петър Лазаров и Николай Хаджиниколов. Късметът не бе благосклонен и към други техни съотборници, които опитаха да намерят мрежата, но без успех. За опонентите им пък близо до отбелязване на гол бяха Любомир Витанов, Адриан Димитров и Георги Фикийн. В 38-та мин. на срещата пък бе изгонен Красимир Илиев, който влезе в пререкание със съдията на срещата и получи за втори път декорация в жълто. Той обаче бе заменен от Васил Туджаров по предварително споразумение между треньорите на двата отбора.

Единственият и победен за козлите гол падна в 25-ата минута, когато Красимир Илиев центрира отлично в наказателното поле на „Пирин“, където Илия Мунин засече топката с глава в мрежата.

В този приятелски мач двамата треньори пуснаха в игра всички свои футболисти и им дадоха възможност да докажат мястото си в двата тима.

„За нас е по-важно да си свършим работата възможно най-добре до старта на първенството, а не конкретният резултат. Мога да кажа, че бяхме по-добрият отбор, но не успяхме да победим. Просто нямахме ден, но и това е част от играта. Загубихме този двубой, но пък успяхме да видим някои от аспектите върху играта, които трябва да имаме предвид, а това е далеч по-съществено. Не мога да подмина колективния дух, който показаха момчетата, желанието и хъса за игра, за което мога само да бъда доволен „Пирин“, коментира старши треньорът на „Пирин“(Разлог) Христо Джоджов.

„Получи се една хубава контрола, в която и двата отбора можахме да видим моментното си състояние. Един мъжки мач, какъвто може да бъде от полза за подготовката и проверката на състоянието за всеки отбор. Играхме срещу силен съперник и победихме, което по-скоро е за самочувствие. Вижда се, че вървим в правилна посока и полека-лека, нещата се получават“, коментира изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков след мача.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене