Местния печат

В. „Струма “

ЮЗДП даде на прокурор ексгорския цар на Симитли Б. Кутузов

Уволненият преди по-малко от месец директор на Държавно горско стопанство – Симитли Борислав Кутузов е предаден на прокуратурата заради констатациите на звено „Вътрешен одит“ в Югозападно държавно предприятие, обяви вчера от парламентарната трибуна ресорният министър Десислава Танева.Поводът бе парламентарно питане от независимия народен представител Георги Кадиев във връзка с нанесени вреди в симитлийското стопанство.

Ст. Инспектор Данаил Стоицов назначен за шеф на КАТ – Благоевград

Дълго спряганият за шеф на КАТ – Благоевград старши инспектор Данаил Стоицов поема ръководството на ключовата служба в понеделник. Вчера заповедта за назначаването му, подписана от вътрешния министър Румяна Бъчварова, пристигна в областната дирекция и предстои официалното му представяне.

Строителният бос Методи Бачев оправдан окончателно за екшъна в клуб „Джулиани“

Строителният бизнесмен Методи Бачев беше окончателно оневинен за инцидента в парти-клуб „Джулиани“. Той беше оправдан първо в Районен съд по обвинението за едро хулиганство, но прокуратурата протестира присъдата. Делото се гледа две години в Окръжен съд – Благоевград и вчера тричленният състав с председател Маргарита Коцева преквалифицира обвинението от едро хулиганство в по-леко-причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Троен сблъсък в Кресненското дефиле изхвърли в река Струма „Опел“ с двама приятели

„Опел Астра“ изхвърча от пътя и падна в река Струма вчера около 11.00 часа преди обяд в поредната тежка  катастрофа в Кресненското дефиле. Двамата младежи в колата-24-годишният Велислав Кирилов от Симитли и приятелят му, 26-годишният Мартин Велков от Крупник, оцеляха по чудо.

Отрязаха с 55 000 лв. бюджета на фестивала „Пирин фолк Сандански“, В. Пензов скочи: Ще трябва да търся дарители 

Съветниците в Сандански орязаха фестивала „Пирин фолк“ с 55 000 лв.  Това стана по предложение на постоянната комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет в курортния град. Така за предстоящото четвъртвековно издание на фестивала общината ще отпусне 70 000 лв.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене