Тежко потрошен на ски пистата в Банско транспортиран за „Пирогов“, младеж с мозъчно сътресение в хирургия на МБАЛ – Благоевград

Транспортираха за „Пирогов“ тежко пострадалия англичанин на ски пистата над Банско, 31-годишният Джеймс е със сериозна фрактура на таза.

Пациентът се нуждае от оперативно лечение, след стабилизиране на състоянието му в спешно отделение на благоевградската болница късно вечерта е закаран в „Пирогов“, съобщиха вчера дежурните медици.

Другият пострадал скиор, 21-годишният Елмар Калафатогу, е с мозъчно сътресение, след консултации със специалисти тежки травми по тялото не са установени, оставен е за лечение в хирургия на МБАЛ – Благоевград.

Както вестник „Струма“ писа, двамата чуждестранни скиори пострадаха завчера по време на спускане на ски пистите под връх Тодорка и бяха обслужени първо във филиала за спешна помощ в Разлог.

Още един тежко потрошен е приет през нощта в благоевградската болница, 33-годишният Р. Янчев е приет в ортопедия с тежка травма на крака. Той паднал в банята си около 4,20 часа и контузил сериозно крака си в областта на глезена. Първа помощ му е оказана от спешните медици и е настанен за оперативно лечение.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене