ВИДЕО: 125 години Руско – Български дипломатически отношения, младежки форум РУДН

Най – активните български студенти по света са в Руския Университет Дружба на Народите (Патрисий Ломумба). За това разказва Борис Анзов, основател на българското студентско братство в РУДН, обединяващо три московски университета през тези години. РУДН, Невт и Газ имени Гупкина (керосинка) и духовната академия при Троица Сергиева Лавра, гр. Сергиев Пасад.

Нашите задачи бяха да строим мостове, а не да рушим. Следвахме и продължаваме да следваме заръките на нашия революционер Гоце Делчев. Аз виждам света единствено като културно поле за съревнование между народите. Също така следваме и думите на нашия кмет Владимир Москов, достойно да представяме Община Гоце Делчев (Неврокоп) на международната сцена.
Българските студенти в Русия, гр. Москва развиват голяма културна и творческа дейност и до днес. Организират, национални изложби, концерти, фокусни фестивали, спортни мероприятия и други. Те пропагандират Българската култура и традиции в Русия, с подкрепата на Българското Посолство в Москва,  Българския културен институт в Русия и Българското училище.

С настоящето искаме да предложим на Вашето внимание един наш архивен филм правен през далечната 2004 година, който служи за пример в РУДН, как се прави организация за изложба. Изложбата беше посветена на Граф Игнатиев и България.

Изпращам също така и снимки от наши изложби в Русия.

Борис Анзов

Борис Анзов

Почетен Президент на Българските студенти в Русия в Руския университет Дружба на Народите.
Бивш кандидат за председател на студентския град в Руския университет Дружба на Народите с над 10 000 студенти от цял свят.
Кандидат за председател на Московската организация на завършилите в Русия, Съветски и Руски университети чужденци.
Лидер на „НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК“ гр. Гоце Делчев, Москва, Лондон, Ню- Дели, Тел Авив.
Учредител на „Медия Мост“

Топ Преса обещава да следи и публикува изявите на Българските студенти по света.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене