Академик” (Благоевград) с категорична победа като гост на „Видабаскет”

Възпитаниците на Божидар Гьорев успяха да се реваншират за домакинската си загуба за сезона срещу „Чавдар“ (Троян), разгромявайки видинчани със 79:55.

Благоевградчани бяха повече от категорични и сякаш изсипаха целия си яд за поражението в миналия и мач и не оставиха никакви шансове на опонентите си, които получиха измамното усещане за превъзходство през първата част на срещата. В нея те завършиха като победители, но истинската драма за тях предстоеше в следващите минути до края. След подновяването на срещата състезателите на „Академик” излязоха коренно променени и набързо взеха аванса, след като отбелязаха 11 безответни точки. След това доведоха разликата с опонентите си до 17 т., а след това играчите на „Видабаскет” не успяха да свалят набъбналата на 20 пункта разлика със своя съперник, за да завършат в крайна сметка с цели 24 пасив при крайното 79:55.

За категоричната победа с най-голяма ефективност се отличи Тодор Захариев, който отбеляза 15 точки за „Академик”, 13 добави Ивайло Вучков, а с по 12 точки и борби се включи Антонио Илиев. За „Видабаскет” Теодор Киров вкара 16 точки и бе безпогрешен при 10 борби, а с 11 плюс 6 борби и 5 асистенции се направи Калоян Петров.

В неделя „Академик” продължава участието в първенството като в Благоевград ще приемат един от сериозните отбори – този на ИУ – Варна.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене