Благоевградчанинът Ст. Попов №1 при защитниците, вратарят на Пирин Красимир Костов с две награди

Роденият в Благоевград Страхил Попов обявен за най-добър защитник в „А“ група за 2015 г. Това стана ясно по време на церемонията по връчване на наградата за Футболист на годината.

Националът играе за турския Касъмпаша, но заради добрите си изяви с екипа на Литекс получи най- много гласове от спортните журналисти. Подгласници на бившия футболист на Литекс и настоящ на Касъмпаша станаха Живко Миланов („Левски“) и роденият в Кочан Атанас Захиров (Берое). Вратарят на Пирин Красимир Костов получи две награди.

Той остана на второ място в класацията за най- просперища млад футболист, като бе изпреварен от Божидар Краев от Левски, а при вратарите Костов се нареди трети, след Боян Йоргачевич и Владислав Стоянов. Спортист №1 на Благоевград за 2015 година остави зад себе си в класирането за млад талант роденият в Кресна Кирил Десподов. За първи път в своята кариера Ивелин Попов спечели приза за „Футболист на годината”. Според 98-те спортни журналисти, които са взели участие в анкетата, нападателят на Спартак (Москва) е заслужавал най-много отличието за миналата 2015 г.

В руската Премиер лига 28-годишният български национал спечели наградата за най-добър играч на месец септември, а през юли бе признат за такъв от феновете на Спартак. Миналия сезон с екипа на Кубан (Краснодар) Попето бе финалист в турнира за Купата на Русия. На второ място се нареди Ивайло Чочев (Палермо, Серия А на Италия), а на почетното трето остана друг национал от руското първенство Георги Миланов (ЦСКА Москва), победител през 2012 г.

За първи път Чочев е сред подгласниците. Нямаше изненади и при избора за Треньор №1 на 2015 г. Това е Станимир Стоилов, който с втори отбор – Астана, влезе в групите на Шампионската лига. Негови подгласници са Никола Спасов – носител на Купата на България с Черно море, и Георги Дерменджиев шампион с Лудогорец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене