Алиосман Имамов: Бъдещето на парламента зависи от независимите депутати

Имамов

Подписката за референдум ще влезе в парламента и ще бъде обсъдена. Надявам се да стане една полезна дискусия. С тази подписка се иска промяна в Конституцията и ще трябва да се разгледа много внимателно. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Алиосман Имамов, заместник-председател на НС, цитиран от novini.bg.

Вече имаме нов Изборен кодекс. Ние подкрепихме основните моменти в него. Според мен преференциите не са проблем само на ДПС. По-вероятно е независимите депутати да не подкрепят президентското вето и да гласуват с партиите, които подкрепят правителството. Поведението на тези независими депутати ще определи бъдещето на парламента. НС работи при един много несигурен кворум. Аз очаквам да има още напуснали парламентарните си групи депутати. Процесът на люспенето е необратим, особено за ГЕРБ. Те ще последват съдбата на НДСВ.

Ще очакваме подкрепа от независимите депутати. Нелепо е да се говори, че те ще бъдат патерица на управляващите, категоричен беше Имамов.

Сигналът срещу Делян Пеевски е акция, която е продължение на протестите. Целта е да се поддържа негативното отношение срещу правителството. Специализираните органи трябва да си свършат работата. Аз не мога да коментирам, обясни зам.-председателят на НС.

Той коментира и вчерашната присъда на Октай Енимехмедов. Случилото се на конференцията на ДПС беше показен опит за убийство. Това беше истинско покушение. Опит за убийство на водещ политически лидер и то пред много хора. Надявам се следващите съдебни инстанции да бъдат по-обективни и да отсъдят нужното наказание на извършителя. Не съм разговарял с Ахмед Доган и не мога да кажа каква е неговата реакция за тази присъда, обясни Имамов.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене