Трима социалисти от Гоце Делчев в листата на БСП в Благоевградска област, Богдан Боцев, Костадин Харисков и Георги Мишев

Най-много са мераклиите за народни избраници от Гоце Делчев и региона. С най-много номинации е настоящият депутат Богдан Боцев. Той ще се състезава с Костадин Харисков – младежки лидер на столетницата в града, както и с Георги Мишев. В листата са още Милко Сиркьов от Сатовча, Исмет Ходжов от Гърмен и Ина Бойчева от Хаджидимово.

Иначе 18 общо са кандидатурите на БСП за парламентарния вот от Благоевградски избирателен район.

Благоевград е представен само от един кандидат. Това е Любен Милев, който преди дни разпореди на съпартийците си да издигнат само него, за да не се разводняват гласовете на 4 април.

Рехаво е присъствието на Сандански и Петрич. От южния град са включени червената лидерка Йорданка Атанасова и Лъчезар Кобуров. Близки до Атанасова обаче издадоха, че тя си е направила самоотвод в последния момент.

Младен Тимчев и Венцислав Шунгаров са кандидатите от Сандански.  От този регион е още един в листата-Александър Сливков, който е от Струмяни.

Силно е присъствието на юриста Емил Колевичин от Разлог. Адвокатът застана начело на организацията там миналата година, на мястото на Николай Дундалов. Преди това Колевичин изкара два поредни мандата на лидерския пост в Разлог до 2016 година. Кандидат-депутат от разложкия край са още Пламен Ботев и Славчо Попов.

Кой ще бъде на челните позиции ще стане ясно тази вечер. Както е известно, водач за 45 НС от Благоевград е столичанинън професор Георги Михайлов, определен от Корнелия Нинова. В листата ще има още поне трима, определени от „Позитано“ – те са коалиционни партньори и представители на гражданска квота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене