546 решения са приели ОбС-Благоевград през второто полугодие на 2015 година

Председателят на местния парламент Радослав Тасков представи отчет за дейността на съвета от 1 юли до 31 декември 2015 година

 

 

През втората половина на 2015 година са проведени 11 заседания на Общински съвет –  Благоевград, като 8 от тях са били редовни, а 3 извънредни. Това стана ясно от отчета на дейността на ОбС-Благоевград за периода 01.07.2015 – 31.12.2015 година, който направи председателят на общинския съвет Радослав Тасков. Това бе и първа точка в днешното редовно заседание на местните парламентаристи.

„Общият брой на приетите решения през този период са 546. Нито едно заседание не е отложено поради липса на кворум или други организационни причини. Всички заседания на съвета са проведени като открити и е осигурена възможност гражданите да участват в тях и да се изказват за значими за общността въпроси“, каза още в отчета си Радослав Тасков.

Той обобщи, че присъствието на общинските съветници на заседанията през този период е било редовно, а постоянните комисии към ОбС са заседавали регулярно.

„През посочения период с общи усилия изпълнявахме задълженията си, вменени от закона, и постигнахме високо оценени резултати“, каза още председателят на ОбС-Благоевград.

Най-важната точка, която местните парламентаристи ще разгледат и гласуват днес, е предложението относно приемане на бюджета, плана за финансиране на капиталовите разходи за 2016 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016-2018 година на Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене