Днес ОбС-Благоевград гласува бюджета на общината

23 точки ще разгледат съветниците от ОбС Благоевград на първата си редовна сесия за годината, която ще се днес. Като първа точка в дневния ред е заложен отчетът за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 01.07.2015 – 31.12.2015 година. Отчетът ще направи председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Най-важната точка, която местните парламентаристи ще разгледат и гласуват, е и предложението относно приемане на бюджета, плана за финансиране на капиталовите разходи за 2016 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2016-2018 година на Община Благоевград.

Сред важните точки, които ще бъдат гласувани днес е стратегията за управление и разпореждане с общинската собственост на Община Благоевград за периода 2015-2019 година.

Местните съветници ще гласуват и откриване на процедура за провеждане на конкурс за управител на „Център за кожно- венерически заболявания- Благоевград” ЕООД. Лечебното заведение се управлява временно от доктор Силвия Янкулова, след като на два поредни конкурса не се явиха кандидати за поста.

ОбС Благоевград ще разгледа и предложение относно закриване на маломерната смесена група за деца от 3 до 7- годишна възраст в село Падеш, община Благоевград, филиална група към ОДЗ № 3 Благоевград. 

В дневния ред са заложени и редица предложения, свързани с искания на граждани за изработване на Подробни устройствени планове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене