Венцислав Цветков: Югозападът ни отчужди!

Г-н Цветков, с Вас се познаваме от 1999 год. Записвали сме в едно звукозаписно студио. Бихте ли се представили за нашите читатели….
– Казвам се Венцислав Цветков. Живея в Благоевград вече около 50 години, иначе съм роден в село Бучино, благоевградско. Песента е моя спътник в живота, още от детински ми години. В пети клас бях диригент на училището. Имаше хор, дето аз го дирижирах. Любовта към песните го имам от майка ми. Тя беше певица, от нея съм се научил да пея. В нашия род има певци, има и музиканти. В момента зам.диригента на военните в София към президентството е мой племенник, Йордан Христов. За мен песента е всичко и за това завърших института за културно-просветни кадри в Благоевград специалност музика. Учил съм народно пеене, учил съм и локално пеене. Имам записани грамофони плочи в „Балкан тон”. Имам записи в радио Благоевград в ТВ център. Имам три издадени албума и сега подготвям четвърти албум с мои авторски песни. Аз освен, че съм певец, аз и съм поет. Първата ми стихосбирка се казва „Детски свят”. Посветена е на моите две прекрасни внучки, които много обичам. Те са моята слабост. Аз, без тях не бих живял, така както живея сега. Те са моето вдъхновение и успокоение.

Професионалните записи от кога започват?
– Професионалните записи започват от преди 15-16 години. Бил съм солист в ансамбъл „Илинден” към профсъюзния дом културата, който съществуваше на времето. Пял съм и в хор „Ален Мак”. Аз съм висок глас- тенор първи глас съм. Много бях търсен, защото нямаше тенори в „Ален мак”. Повечето са народни песни. Пял съм тук по заведения, по морето съм пял. В Пиринският край народната песен има мелодия, има текст има всичко и се харесва на всякъде.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Venci_Cvetkov-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене