Сдружение на кметове и кметски наместници учредиха в Благоевград

Сдружение на кметове и кметски наместници беше учредено преди дни в Община Благоевград. Инициативата е по предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. В Сдружението участват кметове и кметски наместници от 15 населени места в общината. На учредителното събрание беше гласуван устав, управителен съвет и име на Сдружението. За председател на организацията бе избран кметът на с. Дъбрава Росен Георгиев. Ръководството му ще се осъществява от УС, в който влизат двама зам.-председателя, кметовете на селата Зелен Дол – Ангел Младенов и на с. Покровник – Методи Цонев. Управителният съвет е с мандат от три години. Избира се по предложение на членовете на сдружението с явно гласуване. Всички решения се взимат на общо събрание на сдружението.

За име на Сдружението избраха „Асоциация за европейско развитие на българското село“, като тече процедура по съдебната регистрацията на организацията. Учредяването на сдружението е напълно изрядно и в съответствие с всички норми и изисквания. Юридическото лице представляващо сдружението е адвокат Тео Тошев.

Регистрацията на „Асоциация за европейско развитие на българското село“ е с нестопанска цел. Сдружението има за цел, в партньорство с Община Благоевград , да кандидатства по Европейски програми предназначени за развитието на селските райони, които да компенсират липсата на средства в селата на територията на общината, обмяна на опит на добри практики и др.

Специален гост на учредяването на сдружението „Асоциация за европейско развитие на българското село“ бе Николай Гюров, който е председател на Сдружението на кметовете на кметства в община София.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене