Братът на Бербатов бяга от България

 

Ралица ВАСИЛЕВА

Братът на Димитър Бер­батов Асен вече не живее в семейния си апартамент в Благоевград, където са съ­пругата му Мими и синът му Асен, твърди най-горещата клюка в града.

Бербатов младши преби­вавал основно в Гърция, къ­дето брат му Димитър е фут­болист. Асен не живеел при Митко, но двамата често се виждали.

Две са основните причини Асен да се пресели на юг, твърди източник на „Бълга­рия Днес“, близък до звезд­ното семейство.

Едната е, че все още не са затихнали съдебните скан­дали около него. Асен е осъ­ден условно за притежание на наркотици и шофиране без книжка.

Усилено се говори, че бра­тът на Бербатов може да влезе в затвора с ефективна присъда. Това може да се случи, въпреки че той има споразумение с държавното обвинение. Асен Бербатов се призна за виновен както за дрогата, така и за шофи­рането без книжка. Получи условна присъда от година и два месеца за двете прови­нения.

Проблемът е, че според главния прокурор Сотир Ца­царов, в момента, когато се е договорил с прокуратура­та, Асен вече е бил с отнета книжка. Обвини­тел №1 поиска поиска от Вър­ховния касацио­нен съд (ВКС) да въз­обнови делото на благо­евград­чанина.

На Асен Берба­тов, раз­бира се, никак не му се влиза в панди­за. Се­мейният съвет е преце­нил, че е по-добре той да стои да­леч от компа­нията си в Благоевград.

Всички били категорични, че аверите му влияят зле и това е втората причина Асен да напусне града. За поре­ден път Димитър се съгла­сил да протегне ръка на брат си.

Той се е ангажирал да за­познае Асен с влиятелни хора в Гърция, които да му помогнат да започне свои бизнес. За пореден път него­вият по-малък брат е обещал да сложи край на глупостите и да заживее като възрастен мъж.

Асен Бербатов вече се пробва в бизнеса, но неус­пешно. Отново с финансо­вата подкрепа на Митко, той държеше магазин за дрехи в кооперацията, където има и апартамент. Проблемът беше, че бутикът отваряше от дъжд на вятър и логично фалира. Съседи разказват, че Асен прекарвал доста повече време в близкия пункт на „Еврофутбол“, а не в собствения си магазин.

Местните зевзеци се шегу­ват, че от години основното задължение на брата на Бер­батов било да разхожда ку­чето в парка. За финансите разчитал на щедра издръж­ка от страна на Димитър. На няколко пъти Митко казвал, че повече няма да помага на брат си, но не след дълго омеквал и променял реше­нието си.

Треньори на Асен Берба­тов признават, че в момента, в който станало ясно, че Ди­митър ще направи големи пари от футбола, малкият му брат станал крайно небре­жен към спортната си кари­ера.

„Имаше футболни ка­чества, но така и не ги раз­ви“, признава един от спе­циалистите, работили с Асен Бербатов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене