За референдума на Слави: Истинска ли е борбата на Слави Трифонов или е просто PR?

 

Около 250 000 подписа е събрал Инициативният ко­митет за референдума, пред­лаган от екипа на шоумена Слави Трифовнов – това съобщиха пред бТВ сценари­стите на предаването Тошко Йорданов и Филип Станев.

Според двамата подпис­ката върви добре и дости­гането на необходимия брой от 500 000 души, за да бъде подложено допитването на гласуване, няма да е про­блем.

ВЪПРОСИТЕ, КОИТО СЕ ПРЕД­ЛАГАТ ЗА РЕФЕРЕНДУМА, СА:

  1. Подкрепяте ли народни­те представители да се изби­рат с мажоритарна избира­телна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвежда­нето на задължително гласу­ване на изборите и референ­думите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанцион­но по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  5. Подкрепяте ли годишна­та държавна субсидия, от­пускана за финансиране на политическите партии и коа­лициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парла­ментарни избори?
  6. Подкрепяте ли директо­рите на областните дирек­ции на Министерството на вътрешните работи и начал­ниците на районните упра­вления в областните дирек­ции на Министерството на вътрешните работи да се из­бират с мажоритарна изби­рателна система с абсолют­но мнозинство в два тура?

След срещата си със сту­дентите в Благоевград оба­че, се чуха шушукания, че нещата не са както трябва. Преди срещата момчета, облечени в еднакви сака и баджове, пред­ставяйки мла­дежите като организатори. Те разпределя­ли кой къде да се настанява. След поява­та на Слави и включването на камерата момчетата сва­лили саката си и се наредили на опашка да задават въпро­си, на които Слави умно от­говарял. Дру­ги твърдят, че най-вероятно тези въпроси са измислени от сценари­стите на шоуто.

“Референдумът, който предлага екипът на Слави Трифонов, не струва”. Това меко казано обобщи пред в ТВ предаване бившият коле­га на Дългия, Росен Петров. „Трябва да се мисли повече“. Бившият сценарист в „Шоу­то на Слави“ сподели: „Пъл­ният мажоритарен вот оз­начава, че в парламента ще останат две партии – ГЕРБ и ДПС. Това ли точно искат Слави и колегите му“, попита Росен Петров с усмивка. По­сле ги закопа и за мераците им областните директори на МВР да бъдат избирани пря­ко от хората. „Това да не е уестърн. Да си избираме ше­риф, кой­то да каз­ва – оня да се обе­си, дру­гия да се застре­ля… Ние не сме Дивия Запад. Да се надя­ваме, че няма да станем Дивия Изток“, коменти­ра Петров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене