ОПАСНИ ИНЦИДЕНТИ! Турист в Банско със счупен череп, паднал в ресторант по време на вечеря

47-годишният турист в Банско А. Доган от Истанбул е транспортиран по спешност през нощта за столичния институт „Пирогов“. Турският гражданин е със счупен череп, закаран е в два часа след полунощ в неврохирургия. Той първо е транспортиран от екип на Спешен център до болницата в Разлог, от където е насочен за консултация в Благоевград. По първоначална информация туристът е бил с компания в заведение, по време на вечерята станал и паднал, като наранил сериозно главата си. Приятелите му веднага потърсили лекарска помощ, защото при падането ударил главата си вляво, а от ухото му потекла кръв. Столичните специалисти провеждат лечение за овладяване на черепно-мозъчната травма.

Само преди ден за неврохирургия бе транспортиран и 24-годишен младеж от Крупник, който бе паднал в двора на дома си и наранил тежко главата си.

Медиците от МБАЛ – Благоевград предупреждават, че продължава завишеният прием на пострадали от поледицата. Вчера само до обяд в спешно отделение са прегледани 8 пострадали, от тях четирима са настанени в ортопедия със счупени крайници.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене