Местния печат

„Струма“

Фермерите от Сапарева баня в паника, овце и агнета измират мистериозно

В Сапарева баня мистериозно измират агнета и овце, фермерите са в паника. Ветеринари вече взимат кръв за изследване на стадата в курортната община.

Частен паркинг в центъра на Благоевград за 100 коли с минимални цени облекчава „синята зона“

Частен платен паркинг за 100 коли от събота облекчава сериозно „синята зона“ в центъра на Благоевград.

Освен че е разположен на ул. „Крушево“, която е на метри от главната търговска улица, паркингът предлага и изключително ниски цени – 1 лв. се плаща за първия час престой, а следващите часове са по 0,50 лв.

Дупничанинът, върху чийто автомобил падна къс от мост на АМ „Хемус“, несе отделя от болничното легло на ранения благоевградчанин , съученици са от Строителния техникум

Дупничанинът Йордан Илиев, върху автомобила на когото падна къс от мост на АМ „Хемус“, е неотлъчно до болничното легло на ранения тежко при инцидента благоевградчанин Атанас, с когото са съученици и приятели от строителния техникум в Благоевград.

Абонатите на „Булсатком“ в Благоевград 2 дни оставени без интернет, фирмата на смята да ги компенсира

 Два дни абонатите на „Булсатком“ в Благоевград и голяма част от областта останаха без интернет. На многократните сигнали и обаждания на телефона за аварии отсрещният отговор бе: „Проблемът е централен, техниците работят по отстраняване на аварията“.

„Вяра“

Смяна в борда на директорите! Иван Терзиев оглави хотериерите в Сандански, Илия Пасков си напарви отвод

Управителят на хотел „Пирин“ в Сандански Иван Терзиев стана председател на борда на директорите на сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в курортната община. Той замени от поста досегашния председател – бизнесмена, собственик на хотел „Св. Никола” в Сандански, Илия Пасков.

Уволниха кметската сестра Стефка Бойчева и още 6-има служители от зеленчуковата борса в Кърналово, аут са и управниците на 6 петрички села

Нови рокади бяха наравени в община Петрич. Трима инкасатори и четирима охранители на тържището за зеленчуци до петричкото село Кърналово са освободени от работа, съобщи стопанският директор на община Петрич Борислав Коларов. Сред освободените е Стефка Бойчева, сестра на кмета на Кърналово Стоян Бойчев. Мотивът за освобождаването им е ниска събираемост на наеми и такси и слаба ангажираност по отношение на стопанисването на тържището.

Бившият шеф на „Земеделие” в Благоевград Мохамед Рушидов сменя Атушка Маркова на лидерския пост на ДПС-Петрич

Бившият директор на Областна служба „Земеделие и гори” в Благоевград инж. Мохамед Рушидов сменя лидерката на ДПС-Петрич Атушка Маркова от поста й до дни. Преобразуванието става факт заради назначаването на Атушка Маркова в редиците на ДАНС.

Бившият гл. архитект на Петрич Борил Божиков завлече общината с 4000 лв. неплатени наеми за общинско жилище

Бившият главен архитект на община Петрич Борил Божиков дължи над 4000 лв. за наем на общинското жилище, в което живее. Сумата е натрупана порадни неплащане на месечен наем в продължение на четири години – от юни 2011 г. до 31.12.2015 г. Наемът за общинското жилище е от порядъка на 77,41 лв. на месец.

Съдия Мирослав Начев: Кметът на Баланово Явор Митов с условна присъда за шофиране с 4,66 промила 

Кюстендилският окръжен съд (КОС) осъди Явор Митов условно за шофиране след употреба на алкохол. Кметът на дупнишкото село Баланово ще изтърпи една година пробация и е лишен за две години от право на управление на автомобил, реши съдебен състав с председател Мирослав Начев. Решението не подлежи на обжалване.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене