Тризначката Надежда обжалва глоба от 90 лв. за паркиране на автобусна спирка

Тризначката Надежда Станчева обжалва глоба от 90 лв. за неправилно паркиране на автобусна спирка. Полицаи от 1-во РУП – Благоевград видели спрелия автомобил на спирката на кръстовището на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ с ул. „Илинден“, срещу клона на Банка ДСК. Когато служителите на реда Николай Грозданов и Антон Крумов отишли на място, водачът на автомобила бил извън него, а вътре имало пътници – двете сестри Вяра и Любов. Минути след това пристигнала Надежда, на която е съставен акт, но не по Закона за движение по пътищата, а за нарушение на Наредбата за организация и управление на движението на територията на община Благоевград /НОУДТОБ/.

Шофьорката подписала акта без възражение, но впоследствие, когато получила наказателната честитка с глобата, подписана от кмета Атанас Камбитов, пуснала жалба в съда. На делото са разпитани като свидетели двамата полицаи, които потвърдили констатираното от тях нарушение. Надежда Станчева се явила без адвокат и на пледоариите по същество заявява, че

е невинна. Тя обяснява, че когато е шофирала, й станало внезапно лошо и аварирала. Тя слязла от колата и отишла до аптеката, за да си купи лекарство, а вътре останали сестрите й.

„Престоят на автомобила беше 3-4 минути, докато си купя лекарството, и веднага се махнах от булеварда. За първи път ми се случва такова нещо, не боледувам често, но по това време водих едно дело, явно ми оказва влияние, свалих рязко няколко килограма”, казва Надежда и моли съда да отмени глобата.

Пътното нарушение е извършено от Надежда през лятото, тъй като тя си спомня, че тогава бил много горещ ден. Какво ще бъде решението на съдия Мирослава Йорданова, предстои да се разбере.

Припомняме, че срещу Надежда Станчева има съдебен иск на благоевградския бизнесмен Венцислав Шалявски за дълг от 2650 лв., представляващи главница по договор за заем от 27 април 2015 г. Тогава той и дал заем от 2900 лв. с уговорката да го върне в едномесечен срок. На 1 юни Надежда му върнала 250 лв., а 2650 лв. останали непогасени. За да обезпечи заема си, по негово искане съдът запорира лекия автомобил БМВ на Надежда, който бе оставен на отговорно пазене във 2-ро РУП – Благоевград, а на 1 октомври миналата година бе направен опис от съдия-изпълнител. Надежда оспорва договора за заем и в хода на гражданското дело е назначена графологична експертиза.

Съдебен иск за 20 000 лв. заведе срещу тризначките продуцентът на „Биг Брадър” Никола Тупарев за това, че бил оклеветен и набеден в телевизионно предаване от тях с твърденията, че искал „да ги прати като проститутки в Лондон, че били поръчани за Монако” и др. Делото все още не е тръгнало, тъй като 30-годишните тризначки поискаха да им бъде назначен служебен адвокат и съдия Таня Маркова изиска справка за доходите и имуществото им. След като това се изясни, датата за първото заседание е насрочена за февруари./СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене