Полицията в Гоце Делчев разби българо-руски канал за дрога: Арестуваха 2-ма руски бизнесмени с канабис в тонколони, купили го от неврокопчанина Борис Белев

Успешна операция „Антидрога“ реализираха полицаите от ПУ на МВР в Гоце Делчев, които от седмици били по следите на канал за продажба на наркотици по трасето Гоце Делчев-София -Варна. В канала попаднали и двама руски бизнесмени със строителна фирма в морската столица.

Оперативна информация сочела, че въпросните руснаци системно се снабдяват с канабис от Гоце Делчев и завчера около 14:00 часа на ул. ”Панаирски ливади” в гр. Гоце Делчев полицейските служители на РУ-Гоце Делчев решили да щурмуват. Хайка спряла за проверка лек автомобил „Опел Зафира” с водач Евгении. Г. от Руска Федерация и пътуващият в него А. Л. /31г. / от Р. Естония, при която в автомобила е намерена и иззета около 254 гр. марихуана. Дрогата била скрита в огромни тонколони, превозвани в багажника на колата.

В хода на работата е установена съпричастността към случая на познатия на гоцеделчевската полиция Борис. Белев. /27г. /. Незабавно в дома му е извършена проверка и в помещения, обитавани от лицето са намерени и иззети около 17, 2 гр. суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана. И тримата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Работата по случая продължава.

Още трима от гоцеделчевско арестуваха пък в Благоевград. На 23.01.2016г. около 22:00 часа на ПП1 Е-79 в района на КПП-Бело поле, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград, е извършена проверка на И. Г. /24г. /, Ф. В. /35г. / и О. М. /19г/ и тримата от с. Дебрен, при която у И. Г. също е намерена марихуана. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене