„Кариана” победи „Беласица” в контрола, играна в Марикостиново, с 2:0

Първия си контролен мач от зимната подготовка за пролетния дял на първенството на ЮВГ отборът на „Беласица” загуби като домакин от „Кариана” (Ерден), област Монтана, с 0:2. Головете за отбора победител отбелязаха Ангел Русев  и Борислав Боянов.

Като цяло срещата премина при по-добра игра от страна на футболистите на „Кариана”. През първата част на двубоя много добри впечатления направиха с играта си Ангел Русев, Йордан Тодоров, Георги Цеков от отбора на гостите. От отбора на домакините Димитър Наков, Александър Митушев и младият Запро Динев бяха на много добро равнище, но до отбелязване на гол във вратата на Лени Георгиев от Кариана не се стигна. В 3-тата минута опитният Ангел Русев се възползва от грешка в защитата на домакините, напредна и с плътен шут от около 7-8 метра изпрати кълбото в долния десен ъгъл на Благой Стоянов за 0:1. Непростими пропуски до края на първата част на срещата направи на два пъти Георги Цеков.

ангел славков

През втората част наставниците на двата отбора – Ангел Славков на „Беласица” и Георги Владимиров на „Кариана” -дадоха шанс на останалите футболисти от резервната скамейка. Мачът стана много бърз и интересен, но влезлите в игра в отбора на „Беласица” Методи Стоименов-Гелс на три пъти, Боби Яков и Любо Танев не бяха точни срещу вратаря Лени Георгиев. Футболистите на „Кариана” разчитаха на бързи контраатаки, като при една от тях в 50-ата минута Борислав Боянов бе изведен в наказателното поле и от няколко метра направи безпомощен петричкия вратар за 0:2.
Срещата изгледаха собственикът на „Кариана” Милен Йосифов и президентът на ОФК „Беласица” д-р Христо Мазнейков.

Сред зрителите бяха и заместник-председателят на ДК на БФС Георги Камишев, кметът на община Петрич Димитър Бръчков, началникът на канцеларията на кмета Ивайло Попов, председателят на ОбС Георги Динев и прекият отговорник за мъжкия отбор на клуба Георги Петров-Макето.

Следващата контролна среща на отбора на „Беласица” ще бъде на 27 януари от 14 часа на стадиона в Марикостиново срещу „Марек-1915”, а на „Кариана” – също на 27 януари (сряда), срещу „Септември” (Симитли) на стадиона в Склаве от 11 часа.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене