Протестиращите гръцки фермери на ГКПП „Ексохи” не възпрепятстват трафика на автомобили

Нормален е трафикът на ГКПП Илинден – Ексохи въпреки струпаната гръцка селскостопанска техника и събралите се от другата страна на границата протестиращи фермери.

Работата и на двата пропускателни пункта е нормална.

Около 50 са засега селскостопанските машини, паркирани в страни от пункта „Ексохи“ като очакванията са през почивните дни там да бъде докарана още техника и фермерското присъствие да се увеличи.

Не е изключено през почивните дни протестиращите гръцки фермери да предприемат и по радикални мерки на протест, а именно възпрепятстване преминаването на превозни средства пътуващи за и от Гърция.

Вчера  около обяд започна струпването на селскостопанска техника от гръцката страна на границата на ГКПП „Илинден Ексохи”, което според читателски свидетелства продължава и в момента.

Фермерите в Гърция и тази година организират протести чрез затваряне на  пропускателните пунктове и блокиране на  входа и изхода от страната им срещу договореното увеличение на данъците от правителството и кредиторите.

Земеделските производители заплашват и депутатите от тяхната държава,че няма да ги допуснат в избирателните райони, ако подкрепят промените.

Земеделците от южната ни съседка недоволстват и срещу ниските пенсии и понижения стандарт на живот.

Отделно те поставят и свои условия, свързани със субсидирането и изкупните цени на земеделската продукция.

Организатори на протеста са двата синдиката на земеделските производители в Гърция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене