Бареков предлага краткосрочен план за излизане от политическата криза

Бареков

Обръщам се към четирите партии на статуквото в българския парламент. От вчера напълно лъснаха вашите срамни сделки. С нашите независими депутати ключът за разтурването на 42-то Народно събрание вече е в ръцете на „България без цензура“. До вчера управляващи и опозиция бяхте зависими от една ксенофобска партия като „Атака“. От днес сте зависими само от нас и от българския народ.
Основният дефицит в този парламент е липсата на морал и яснота, кой от вас е част от мафията и кой представлява интересите на българските граждани. Предлагам ви нашите гласове и нашият интелектуален потенциал, за да можете през следващите два месеца да приемате нашият законопроект за Операция „Чисти ръце“ и да гласувате с квалифицирано мнозинство от две трети състава на комисията, която по подобие на Комисията по досиетата ще започне прочистването на политическия елит от корумпирани и крадливи политици.
Трите партии на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС, заедно с Пламен Орешарски, имате уникалната възможност да се запишете в историята като подкрепите нашата идея за прочистване на политиците и изясняването на това, кои са добри и лоши. До десет дни ще внесем проектозакона в парламента, който ще предвижда създаването на независима комисия, която чрез ДАНС и НАП ще извърши пълна проверка до 20 години назад на доходите и имуществото на всички политици, които са заемали висши административни длъжности по време на прехода – областни управители, министри, заместник-министри,
председатели на комисии, министър-председатели, президенти, председатели на Народното събрание и лидери на парламентарни групи. За целта ние искаме подкрепата на вашите гласове, без които не може да бъде събрано квалифицирано мнозинство от две трети. Хоризонтът пред този парламент, според нашия план е къс и веднага след европейските избори трябва да определим дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да се  проведе не по-късно от месец октомври 2014 г.
Специално се обръщам към колегите от парламентарната група на ГЕРБ с въпроса, готови ли сте да подкрепите тази операция, която ще разкрие незаконното забогатяване на вашите лидери? Готови ли сте и вие, господа Цветанов и Борисов да инициирате заедно с нас подписка за импийчмънта на българската олигархия, в лицето на президента Росен Плевнелиев. Както знаете, негов ментор е олигархът Иво Прокопиев, който в нарушение на всички пазарни правила на 28 годишна възраст завладя монополно
положение, което му беше дадено от тогавашното правителство на СДС.
Когато на 28 годишна възраст държавата ти подари монопол и за една сутрин се събудиш като милиардер, фактите за корупция и търговия с влияние са очевадни. Господа Цветанов и Борисов, очаквам вашето включване в краткосрочен план за изход от политическата криза – Операция „Чисти ръце“, импийчмънт на олигархията и предсрочни парламентарни избори.
Господа Станишев и Местан, времето ви в този парламент изтече. Вашият продукт Орешарски и вие трябва да платите цената на неудачното ви скалъпване на нова Тройна коалиция с участието на „Атака“. Ние ще гарантираме работата на този парламент само в рамките на нашия план за изобличаване на политическата олигархия. Дойде времето някой да сложи край на срамните сделки между задкулисните играчи и българските политици. ПП „България без цензура“ е решена да избави този парламент от срамното положение да бъде зависим от две националистически партии – ДПС и „Атака“, които са в ролята на балансьори, като създаде истински и отговорен политически център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене