ЕПИДЕМИЧЕН ВЗРИВ В ПЕТРИЧКО! Седем души от с. Митиново приети спешно в инфекциозно

Седем души от петричкото село Митиново са приети спешно в инфекциозното отделение на болница „Рокфелер“ с еднакви оплаквания – разстройство, болки в корема и повръщане, двама са имали и леко повишение на температурата. Случаят вчера бе докладван в Министерство на здравеопазването като взрив на инфекции от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

„Няма място за притеснение, най-вероятно се касае за грипен вирус, тъй като всички хоспитализирани са от различни семейства, живеят в къщи на различни места в селото, не са консумирали една и съща храна или течности”, заяви директорът на РЗИ д-р Михаил Кметски.

Тъй като е имало съмнения, че причинителят на заразата може да е водата, тя е изследвана веднага и резултатите не са показали никакви отклонения от стандартите. От болните са взети и секрети за изследване, от които също не е изолирано нищо тревожно.

„Добрата новина е, че пациентите се повлияват бързо от лечението, състоянието на всичките седем души, сред които има едно дете, вече е стабилно”, обобщи д-р Кметски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене