Районен съд – Гоце Делчев с нов председател от 4-и февруари

Районният съд в Гоце Делчев от 4-и февруари ще има нов председател, е новината, която усилено се коментира сред представителите на Темида в града.

В началото на февруари изтича вторият и последен мандат на сегашния административен ръководител Мария Карагьозова.

Най-вероятно нейния пост ще заеме съдия Стоян Хаджиев. Запознати коментираха, че кандидатурата му е единствена за председателското място в Районния съд в Гоце Делчев.

Съдия Мария Карагьозова управляваше успешно съдебната институция в продължение на 10 години. Избрана бе на ръководната длъжност през юни 2005 г., а през септември 2010 г. получи доверие за втори мандат.

Тя е доктор по право, член е на Съвета по изпълненията на наказанията към правосъдното министерство.

До високия пост, който заемаше два мандата, съдия Карагьозова стигна след дълга професионална квалификация. В началото на кариерата си, след завършване на висшето си образование през 1998 година, тя започва работа в системата като като изпълнител в Районния съд в Гоце Делчев.

От края на 2000 до началото на 2003 г. е юрисконсулт в Министерството на правосъдието, след което работи като съдия в гоцеделчевския съд.

От 2005 г. до момента тя е начело на Районния съд в Гоце Делчев.

Според закона председателите на съдилища в България не могат да заемат поста си повече от два мандата. По тази причина съдия Карагьозова няма право да кандидатства за трети пореден мандат.

За двата си мандата като ръководител на гоцеделчевския съд Мария Карагьозова показа истински професионализъм в работата си и се доказа като добър администратор.

infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене