Местния печат

„Струма“

Вируси с белодробни усложнения повалят благоевградчани, вътрешно и детско препълнени

Вътрешно отделения на благоевградската болница е пълно с болни с усложнения на белодробни заболявания – пневмонии и остри бронхити, ситуацията бе потвърдена от директора д-р Огнян Митев.

Завишаване на приема във вътрешно отделение се наблюдава от началото на годината, в момента лежащо болните са 25, от тях 15 с обострена белодробна болест (ХОББ) с дихателна недостатъчност, 4-ма с усложнена пневмония и 3-ма с астма.

Малкия Фрико се развежда с певицата Стефани, майка му Гергана и леля му Веселка свидетелстваха за заплахи на снахата  и обиди „гей, помияр…“

23-годишният благоевградчанин Георги Мирчев –Малкия Фрико, който съди жена си, певицата Стефани, за домашно насилие е подал молба за развод. Бракоразводното дело е насрочено за другата седмица. Вчера пък бе даден ход на делото за защита от домашно насилие в отсъствието на двамата съпрузи.

Нито един от 8-те колеги на съдия Кр. Аршинков на седна на свидетелската скамейка  на делото срещу ВСС с иск за 50 хил. лв., съпругата му пое защитата

Съдия Николета Карамфилова от Административен съд – Кюстендил изпрати призовки до част от съдиите от Окръжен съд –Благоевград с изричното указание, че служебни ангажименти и болнични не са повод да не се явят като свидетели по делото, водено от бившия шеф на Благоевградски окръжен съд съдия Красимир Аршинков срещу Висшия съдебен съвет.

Екскметът на Гърмен А. Башев благослови първото в Югозапада Женско дружество на ДПС в Рибново, тропна хоро с девойките

Гърменското село Рибново става първото селище в Югозапада, където се учредява Женско дружество на ДПС. До момента движението има 11 такива женски формирования, но всички са в други краища на страната.

Решението е било взето миналата седмица, навръх 26-ия рожден ден на партия ДПС, когато в с. Рибново се е провела среща на млади симпатизанти с бившия кмет на община Гърмен Ахмед Башев, кмета на Рибново Феим Иса и председателя на общинското ръководство на ДПС Мустафа Геров.  

„Вяра“

Гръм от ясно небе! Бившият шеф на съда в Сандански Димитър Узунов стана новото лице на ВСС, дупничанинът Камен Иванов демонстративно напусна заседанието

Популярният бивш шеф на съда в Сандански съдия Димитър Узунов и член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота е новият представляващ съвета. Кандидатурата му за ново лице бе одобрена вчера с 13 гласа „за”, 1 „против“ и 1 „въздържал се“ по време на заседание на съвета. Предложението бе внесено като извънредна точка в дневния ред и бе гласувана първа.

Нова трагедия в Перник! 15-годишната Анита издъхна след 4-часова борба за живота й, имала оток в мозъка

Ново нещастие сполетя Перник след черната серия самоубийства и наръганата Зорница. Този път 15-годишната ученичка Анита издъхна в страшни мъки в болницата в Перник. Девойката от Брезник получила гърчове и припадъци вкъщи.

Шофьорът на ученически бус Иван Иванов от Гърмен издъхна пред учителката Диляна Качакова, рак прикова самотния баща полицай Георги Головодов

Изненадващата смърт на  дългогодишния шофьор на ученическия автобус Иван Иванов, който извозва децата от гърменските села Скребатно, Балдево и Марчево, потресе  цялата община Гърмен. 55-годишният здравеняк Иван Иванов от Гърмен е починал на път за болницата в Гоце Делчев.

Бум на инфарктите в Благоевград! Издъхна бившият работник в Цигарената фабрика Светослав Христов, 10 души влязоха в болница за 2 дни

Бум на инфарктите при минусовите температури в Благоевград отчитат медици. През Спешно отделение на МБАЛ –Благоевград са минали 4-ма души вчера, настанени са в болница с прединфарктни състояния.

Фермерка от Белица получи 24 446 лв. европомощи с фалшив документ, шефът на ”Земеделие” Георги Качев: Не знам за случая 

Земеделска производителка от Белица е показала пред ДФ „Земеделие“ – Благоевград фалшив документ, за да получи европомощи. Младата фермерка сключи споразумение с прокуратурата за по-лека присъда.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене