Смолян: Продължава прехвърлянето на ръка на хляб и хранителни продукти за жителите на село Киселчово, заради прекъснатия от свлачище път до селото

с.Киселчово. Продължава прехвърлянето на ръка на хляб и хранителни продукти за жителите на смолянското село Киселчово, заради прекъснатия от свлачище път до селото. Това каза кметският наместник на село Бориково Милко Кисьов, който отговаря и за селата Димово, Киселчово, Кремене, Надарци, Попрелка, Потока и Черешките . По неговите думи, в Киселчово в момента живеят около 20 души и освен че са останали без достъп, хората се притесняват и от това, че нямат мобилни връзки и не могат да се чуят с близките си, които живеят в града. По думите на Кисьов, там нямат обхват, липсват всякакви комуникации, от района са писали писма и жалби, но операторите отказват да инвестират там с мотива, че са малко жители и нямат интерес. Кисьов заяви обаче, че макар жителите по селата, разположени по поречието на река Арда, да са малко на брой, самият район е много привлекателен за туристи, предлагат много туристически атракции и отчитат много висока посещаемост. „Сега нито Бърза помощ може да отиде до тях, нито пожарна, в случай, че се наложи. Изцяло са изолирани”, каза Кисьов. Той обясни, че до мястото на свлачището карат продукти с автомобил, от другата страна в определено време чака човек, който взема продуктите и ги носи на хората, като върви 4-5 км пеша до селото.
В следствие на проливните и продължителни дъждове най-сериозно пострадаха селата по поречието на река Арда. На места реката преливаше, активизираха се и много свлачища, които предизвикаха сериозни щети в района. Вчера кметският наместник е обиколил всички села, за които отговаря и по думите му няма бедстващи хора, имат ток и вода, но навсякъде пътищата са в много лошо състояние и по тях има много нанесени щети.
Даниела БОЙКОВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене