Интересна изложба в Дупница днес

Асен Милчев е един от най-интересните съвременни художници на България. Роден е в Бобошево. По образование е художник, но счита себе си за осъзнат гражданин на света и като повечето артисти живее на две места – в София и в Румъния, където управлява фабрика за екопанели. Спорно е да се каже къде е по-успешен – на сцената на бизнеса или в ателието, защото природата го дарила с умението да общува с много лекота, изключителна интелигентност и сетивност. Своето вдъхновение Асен Милчев черпи преди всичко от актуалната проблематика на познатото ни ежедневие, свързана с най-наболелите обществени проявления и недъзи, които придобиват необикновена автентичност върху колоритните му платна, пропити с хаплив хумор и закачлива ирония.

Откриването ще се състои днес на 1-ия етаж в сградата на Община Дупница от 15:00 часа. Изложбата е озаглавена „Безшумен вик“.

Това, което отличава картините на Милчев e изключителната оригиналност и свежа иновативност. Той притежава удивителната способност да прониква безпогрешно и в най-потайните кътчета на човешката душа, чиято същност е неизменно белязана от всеобщата порочност на съвременния социум.

Любителите на това изкуство ще могат да видят 35 творби на автора.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене