Мизата на Вельо – 1 млн. лева?!

Нова беля се стовари на главата на бившия главен секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев – ще пропее ли „бушонът“ на старата власт?

 

 

 

 

 

 
Тази седмица нова беля се стовари на главата на бившия главен секретар на община Петрич Туфчо Сан­дъкчиев. Преди дни всички медии писаха, че кметът Ди­митър Бръчков внесе жалба до Окръжна прокуратура Благоевград, касаеща не­правомерно подписване на фактури за над 200 000лв. от Туфчо Сандъкчиев.
С докладна от 20.11.2015г., подадена от бившия гл. счетоводител Младен Пи­льоков, кметът Димитър Бръчков е бил запознат, че Туфчо Сандъкчиев, назна­чен в Община Петрич на длъжност Главен секретар е приемал и подписвал счето­водни документи и фактури за периода 01.01.2014г. до 12.11.2015г. По всяка една от приетите и подписани от Сандъкчиев фактури Общи­на Петрич е извършила пла­щания.
Припомняме, че Туфчо Сандъкчиев е бил назначен за гл. секретар в Общинска администрация-Петрич на 01.06.2004г. От приложена­та по досието на Сандъкчи­ев длъжностна характерис­тика е видно, че на същия не са били възлагани матери­ално-отчетнически функции, не са възлагани и с отделен акт на Кмета на Общината. Служебното правоотноше­ние на Сандъкчиев в качест­вото му на главен секретар на Общината е прекратено по взаимно съгласие на 05.03.2012г след подадена молба от служителя.
Причината за прекратява­не на служебното правоот­ношение е била всъщност влязло в сила Решение на Районен съд Петрич, съглас­но които Сандъкчиев е осъ­ден за извършено от него престъпление по НК, свърза­но с подправяне и използва­не на официален документ с невярно съдържание, със съдебно решение същият е лишен от правото на упраж­няване на заеманата от него дейност.
С трудов договор от 05.03.2012г. Ту­фчо Сандъкчи­ев е назначен на длъжноста главен експерт „АПО“. В самия трудов договор и подписаното допълнително споразумение към него от 11.09.2012 г. на служителя от­ново не са били възложени ма­териално-отчет­нически функ­ции. Сандъкчиев е работил само като главен екс­перт „АПО“ до 04.03.2015г., след което кметът му въз­лага извършването на до­пълнителна работа – тази на главен секретар на Об­щината до провеждане на конкурс.
Непра­вомерно подписани­те факту­ри за над 200 000лв. включват изплащания към фирми, в това число и два „обяда на гости“, фактури, по­дписани три дни преди изборите през октом­ври 2015 г. Сандъкчиев не е имал правото да извършва плащания, тъй като за това не е бил упълно­мощен от тогавашния кмет Вельо Илиев. Припом­няме, че дни преди изборите Туфчо Сандъкчиев бе арес­туван за заплахи към слу­жители и агитиране в полза на определена политическа партия. Така той не успя да участва в изборите.
КАКВО СЕ СЛУЧВА В ПЕТРИЧ?
Кирил
ГОСПОДИНОВ
В търсене на истината Топ Преса – югоза­падният таблоид, се зае да търси отго­вора – какво се случва в Петрич. Дъл­го подготвена­та война между депутат, настоящ кмет и бившата власт не
стихва вече месеци след из­борите. Това е истината. От сигурни източници знаем
че бившият кмет на община Петрич инж. Вельо Илиев и екипът му – „си­вият кардинал“ Христо Ге­оргиев и острието им Николай Влахов – Бонима има определена миза от 1 ми­лион лева. Това е гаранцията, че бушонът им Туфчо Сан­дъкчиев няма да гръмне. Според нашите източ­ници ин­ституцио­налните бухалки играят по гла­ва­та на „жалния“ Туфчо, за да го пречупят и той да стане защитèн сви­детел срещу „мафи­ята“, управлявала Петрич дълги го­дини – нещо, за което ние от Топ Преса и колегите от вестник „Запад ЮГ“ нееднократно сме писали. „Ако Туфчо пропее, при това с пълно гърло, за да си га­рантира ком­форт и виза извън за­твора, то на Вельо Илиев, Георги­ев и Бо­нима ще им се стъжни живо­тът. Не е из­клю­чено най-сетне в тази държава да видим би­вши управ­ници, об­лечени в раирани ризи и коман­диро­вани на „топло“ в опре­делени институ­ции…“, до­насят ни вещи в по­литиче­ска­та игра на град Пе­трич. В момента в града танде­мът кмет Бръчков и депутат Танев ра­боти повече от добре смазана машина. Трябва да се признае на на­родния представител, кой­то създаде новата власт в Петрич, че умее да гради схеми и да реди управле­ние, въпросът е докога ще издържи това обаче? Види се, основната им цел сега е да „издоят лимона “ на ста­рата власт, при това до капка, а граж­даните от тях очак­ват реформи и подобряване на жизнения стандарт. Отделно от това се вижда же­лание за „дре­сура“ над пе­трич­кия вла­стови „порт­фейл“ Нико­лай Вла­хов – Бо­нима, който чрез ин­ституциите трябва да бъде „вързан на каишка“ и да се научи да работи по схема­та „ресто“ с новата власт. Войната се очертава да е безпощадна и кървава, още пове­че, че силата в мо­мента е на страната на Бръчков – Танев, които видимо са без­пощадни в действията си срещу групировката на „Вельо“ и живеещия на улица „корупция“ в Петрич – Христо Георгиев, който странно защо минава в сян­ката на бойното поле и пе­тричани се питат дали той в личен план вече не е напра­вил нужното, за да стане не­обходимото…
Следва продължение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене