Реакции след спрения ток в Рибново заради участието на Джуркин и Адемов при Кулезич

джуркин адемов Жителите на община Гърмен тази сутрин останаха без ток и така случайно или не пропуснаха да проследят участието на двамата уволнени директори на училищата в гърменските села Рибново и Долно Дряново – Манчо Джуркин и Асим Адемов, в предаването на Люба Кулезич „На светло“. Токът в цялата община е бил спрян за около 40 минути – от 8.50 до 9.30 часа, точно по време на участието на Джуркин и Адемов, което предизвикало гневна реакция сред местните жители и стотици обаждания с въпроси кой и защо е наредил да се спре електроенергията именно в този момент. Уведомената за случилото се в община Гърмен Даниела Савеклиева, която е народен представител и областен лидер на ГЕРБ в Пиринско, получила от ЧЕЗ лаконичния отговор „Техническа повреда“.

„Прекъсвания на електричеството за по няколко минути в община Гърмен имаше и вечерта, но това също бе умишлено, което да послужи като оправдание за днешното спиране на тока. Не е допустимо в държава, имаща претенции за демократична и член на Европейския съюз, по този долнопробен начин да се ограничават правата и свободите на хората, като се лишават от правото да гледат телевизия“, заяви помощник-директорът на школото в село Дебрен Верхад Ислямов.

Случая със спрения ток в Гърмен не пропусна да коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който написа тази сутрин на стената си във Фейсбук: „България започва да прилича на ранна Украйна. Мои приятели ми се обадиха, за да ми кажат, че днес община Гърмен е останалa без ток, точно когато уволнените от ДПС директори на училищата в селата Долно Дряново и Рибново са говорили в национален ефир. Много ми е интересно какво ще отговори Местан на въпроса за тази „авария“. Целта на ДПС е умишлено да държат изолирани и бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

Инфомрежа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене