(ВИДЕО) ДСБ в Пиринско застава твърдо зад Радан Кънев

Лидерите на ДСБ в Пиринско застанаха твърдо зад Радан Кънев и националното ръководство на партията. Днес на пресконференция в Благоевград председателят на ДСБ Благоевград Калоян Ханджийски изрази подкрепата си за позицията на партията за твърдо напускане на управлението на България и правителството на Бойко Борисов.

„Позицията не е плод на емоции. Доста станаха компромисите, чашата преля с т. нар. исторически компромис и за нас като убедени демократи и хора, които заставаме зад десните виждания на избирателите си, пътят е един – да останем на принципите, които сме следвали като дясна политика и възгледи. Категорично подкрепяме господин Кънев в тези си действия. За нас общо управление с ДПС е невъзможно. ДПС и ГЕРБ очевидно управляват задкулисно. Приехме да участваме в управлението, с надеждата че ще успеем да прокараме поне приоритетните реформи които разписахме с ГЕРБ, но видяхте какво се получи“, коментира днес в Благоевград Калоян Ханджийски.

През март месец ДСБ ще преразгледа и участието си в Реформаторски блок, като надеждите са да успеят да убедят останалата част от РБ да ги последват.

Ханджийски сподели мнение, че Бойко Борисов е изчерпил кредита си на доверие и не може до безкрай да получава шансове. Лидерът на ДСБ в Благоевград прогнозира че правителството няма да изкара целия си мандат и ще се стигне до избори 2 в1 през тази година, когато заедно с президентския вот ще има и нови парламентарни избори.

„Борисов в момента губи доверие в Европа, опитва се да играе на тънко въже между Русия и Европа“, добави още Ханджийски.

Председателят на ДСБ в Благоевград се похвали, че има нови 20 заявления за членство в партията, като половината са от младежи, които до скоро са симпатизирали на ГЕРБ.

На местно ниво той коментира предстоящото гласуване в ОбС Благоевград на бюджета на общината, който определи като изключително ляв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене