Бабата на намушканото момиче: Той я биеше

Състоянието на 15-годишната Зорница, която беше прободена 13 пъти с нож от приятеля си Радослав в Перник, е стабилизирано.

Това съобщи д-р Иван Евлогиев, шеф на реанимацията в пернишката болница, където е настанено момичето пред БТВ.

По думите му критичният период от първите 24 часа при такива тежки наранявания е преминал и вероятността за добър изход е все по-голяма. Д-р Евлогиев посочи, че Зорница е в съзнание и днес лекарите ще приложат по-лек режим на обдишване, за да преценят дали да я откачат от апаратната вентилация. Любовна драма стана причина за бруталното нападение над ученичката. 28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство.

В деня след нападението близките на Зорница се молят 13-те удара с нож в тялото й да не са фатални. Семейството е настоявало тя да приключи връзката си с два пъти по-възрастния Радослав.

Той обаче не искал да се отказва от деветокласничката. „Той я биеше. Няколко пъти имаше синини. Постоянно се заканваше – и за нас, и за всички, ще я пребие, ще я убие, ще ни пали къщите, разказа бабата на момичето Зорка Иванова. Във фаталния ден Радослав проследил момичето още от дома й в Радомир. Приятелите на Зорница нямат обяснение за случая. Казват, че двамата се обичали, но връзката им била проблемна. „На мен ми изглеждаше, че се страхува, обаче като я питам- не казва, не се била страхувала”, сподели братовчедката на Зорница – Михаела.

„Те по принцип постоянно се караха”, заяви и Виктор Данчев, братовчед на Радослав. „Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината”, допълни той. Близките на Зорница не са сигнализирали в полицията за заплахите на Радослав.

„Той има връзки навсякъде, а ние сме обикновени хора. Едничко ни е детенцето”, каза бабата на пострадалото момиче. Радослав е обвинен в опит за убийство. Днес Окръжният съд в Перник ще реши дали да го остави за постоянно зад решетките 28-годишният рецидивист.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене