Втора награда за талантливата Мария Костадинова – ученичка от 4 „в“ клас на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Наградата е присъдена от Национален граждански форум „Българка” – София , в членство с  UNESCO CENTER и ASSOCIATION OF INTERBALKAN WOMEN’S, в конкурс за творческа изява на ученици. Конкурса е посветен на 165-та годишнина от рождението на Иван Вазов, и е под наслов „Планината“, Песента на планината“.

Рисунката на Мария Костадинова е отличена сред получените над 3000 конкурсни работи на  деца и младежи от 5 до 17 години от Европа.

Тържественото връчване на наградите бе организирано с изложба и литературно четене на 16 януари 2016 г в София.

Темите за конкурса са посветени  на 165–та годишнина от рождението на ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА, народния поет ИВАН ВАЗОВ, който и до днес остава учител по родолюбие, изпълнен с почит към българското и с възхита към природата Творбите са оценени от жури с председател художничката Любов Тотева, която  поздрави участниците и подкрепи детския талант!

Информация за Мария Костадинова:

Мария Костадинова се обучава под ръководството на именития  художник  Николай Маринов в школата по изобразително изкуство към Община Гоце Делчев  . 

Творческите изяви на Мария Костадинова са известни от участията в редица изложби и конкурси в училище, страната и чужбина. Наградата на талантливото дете от Гоце Делчев е поредната спечелена награда за Мария.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене