Детският парламент в Благоевград с активно участие в международна конференция „Правата на децата са наша грижа“

Трима представители на Детския парламент в Благоевград взеха активно участие в международната конференцията „Правата на децата са наша грижа“, която се проведе на 14 и 15 януари в столицата.

Камелита Бежанска, Екатерина Ангелова и Юлиян Стоянов направиха силни и емоционални изказвания пред аудитория от над 80 души. Атрактивната им сесия бе илюстрирана с креативно изработени плакати, а мненията, които изказаха бяха доказателство, че младите хора в България умеят да виждат същността на проблемите и имат визия за начините, по които те могат да бъдат преодолени.

„Участието в този форум ни даде възможност да се запознаем с водещите световни и европейски тенденции и практики за спазване правото на децата на семейство, както и създаването на контакти, с които да имаме бъдещи инициативи в името на общата ни кауза – по-добро бъдеще и шанс за истинско детство за децата на България“, споделиха Ками, Катето и Юли от Детския парламент в Благоевград.

С активното си участие тримата допринесоха за извеждане същността на проблемите на децата без семейство.

Това е второто им участие в рамките на едноименния проект „Правата на децата са наша грижа“. През миналата година на среща в Благоевград те се представиха блестящо и получиха покана за втория етап от проекта.

Поздравителни адреси към участниците в конференцията бяха изпратени от името на президента Росен Плевнелиев и от Агенцията за закрила на детето.

„Промяната е част от нас и ние ще я направим. Нека от утре всеки даде нещо малко от себе си. Всяко дете трябва да живее в сигурна семейна среда“, обобщи финала на конференцията „Правата на децата са наша грижа“ изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене