Без категория

Ахмед Башев: Проблем в Рибново не е имало /Видео/

Ахмед Башев

ГЕРБ се опитват да покажат, че има етническо напрежение в общината, твърди депутатът

За мен случаят в Рибново приключи, защото нормалните учебни занятия са възстановен, а за хората там въобще не е съществувал. ГЕРБ подклаждат напрежението, заяви бившият кмет и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев.

По думите му смяната на директора на училището е била раздухана, за да се покаже, че там има етническо напрежение. Такова обаче няма, защото в Рибното живеят само помаци.

Башев обясни, че бившият директор Манчо Джуркин е имал многократни провинения, регистрирани от Регионалния инспекторат по образование още по времето на ГЕРБ, но резултатите от проверките са били маскирани. Ден преди синът му да завърши средното си образование в училището в Рибново, Джуркин е коригирал нагоре оценките му от 10-и, 11-и и 12-и клас в дневниците. Нещо повече, подписал се е като класен ръководител, какъвто всъщност не е бил. По този случай е имало производство срещу неизвестен извършител, което е било прекратено от прокуратурата. Този неизвестен извършител обаче се е подписал, отбеляза Ахмед Башев.

Той цитира и заключенията от 14 констативни протокола след проверки в училището, които регистрират едни и същи проблеми – хаос и некомпетентност при воденето на училищната документация, хаос в протоколите от изпитите, изпитни комисии от по един човек и т.н. Тези проверки също са били направени по времето на ГЕРБ и последната, 15-ата е по времето на новото правителство.

„Това, че един човек знае, че 2+2=4 и нарича себе си деректор, ентелегент и увалнен, не му дава право да бъде директор, даже и учител не му дава право да бъде“, заяви Ахмед Башев и отбеляза, че нито е имал конфликти с Джуркин, нито е подавал жалба срещу него.

Това, че съм народен представител, не означава, че аз сменям директорите, заяви той.

Според Башев зад цялата кампания срещу него стои „селската завист“ и това, че хората от Рибново, с които е израснал и учил, не могат да се примирят, че 12 години е бил директор на училището, 14 години кмет на общината, а сега и депутат, а те си стоят все там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене