Бербатов се хвана за гушата с треньора си

Българската звезда Димитър Бербатов и треньорът му Игор Тудор са забъркали чудовищни скандали в ПАОК. Двамата не могат да се гледат, след като са се хванали гуша за гуша миналата седмица, гърмят гръцките медии. Наш Митко и хърватинът си разменили зверски обиди и едва не стигнали до саморазправа. Според местните спортни издания положението в ПАОК било толкова непоносимо, че се наложило на крака при отбора да пристигне баш босът Иван Савидис, от когото се очаквало да гаси пожара в съблекалнята. Тютюневият магнат изгледал снощния мач на солунския тим за купата срещу „Калони“. В Гърция вече се питат кой от двата прегрели бушона – Бербо или Тудор, ще изгърми в близкото бъдеще.

Свирепата по балкански свада между Митко и треньора му станала миналата седмица по време на подготовката за мача от първенството срещу „Янина“ (3:1). Бербатов си направил устата да започне титуляр, тъй като в последно време търка пейката в мачовете от първенството, макар че годишната му заплата от милион и половина евро е най-високата в клуба. Игор Тудор обаче се сопнал на нашия, че в момента не заслужава да е титуляр. „Вече не си същият футболист като преди, нивото ти е ниско“, цитира хърватина гръцкият сайт sportdog.gr. Освен това Тудор разправял, че Бербатов не ставал за лидер на отбора, щял да се оправи и без него.

Според изданието българинът, който в края на месеца навършва 35 години, позеленял от гняв и налетял на треньора с люти реплики. „Ти си най-слабият треньор, с когото съм работил в кариерата ми. Ти си некадърник и не заслужаваш да бъдеш в голям отбор като ПАОК!“, изрепчил се нападателят според медията.

Показателно за грандиозния скандал било поведението на Бербатов преди двубоя с „Янина“, когато отново остана на пейката. Оказа се, че по време на загрявката българинът не е бил на терена с останалите резерви, най-вероятно в знак на протест.

Гръцките медии вече тръбят, че Бербатов е пътник, тъй като му дошло до гуша в Солун. И снощи срещу „Калони“ за купата остана резерва, въпреки че Тудор заложи на схема с трима нападатели. Нищо чудно нашият да напусне отбора още до края на този месец. Шефът Иван Савидис също бил склонен да се раздели с българина, тъй като ще може да спести парите, които трябва да му плати до края на сезона.

В същото време обаче се чува, че на Савидис е предлаган мексиканският треньор Хавиер Агире, който в момента работи в ОАЕ. Така че и самият Тудор също е на пангара. Савидис е дошъл вчера в Солун, за да обсъди положението със скандалджиите, както и да вземе решение за бъдещето на отбора.

Отношенията между Бербатов и Тудор се влошиха още миналата година на мачовете от груповата фаза на Лига Европа. Искрите припламнаха, когато в двубоя срещу азерите от „Габала“ българският нападател напусна бесен терена заради смяната му в 70-ата минута. Сърдитият Бербатов дори си събра чукалата и духна от стадион „Тумба“, преди да е завършил мачът, което скандализира гърците. Тогава тръгна мълва, че Тудор нарочно извадил Бербатов, за да не може футболистът да заработи различни бонуси от участието си в Лига Европа, записани в договора му.

Внушителни 8 милиона долара е приготвил за Димитър Бербатов един от най-богатите хора в Обединените арабски емирства. Мохамед бин Зайед ал Нахиян, принц и владетел на Абу Даби, вече е започнал преговори с Митко, за да го вземе във футболния си отбор „Ал Аин“.

Бербатов получил оферта да играе в емирствата за следващите две години, като за всяка принцът му давал по 4 милиона долара. Отделно от това били предвидени типичните екстри за този регион като луксозно имение, автомобил от най-скъпите и др.

Принц Мохамед вече си е навил на пръста, че в „Ал Аин“ му трябва някоя голяма звезда като нашия. Негово височество е по-голям брат на шейх Мансур, боса на „Манчестър Сити“, който наля стотици милиони евро в английския клуб.

Принцът и хърватският треньор на „Ал Аин“ Златко Далич считали, че именно Бербатов ще даде класа на състава. Клубът купи по-рано този месец голмайстора на „Литекс“ Данило Асприля и даде заплата на колумбиеца от 2,2 милиона евро за три години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене