Н. Шенсой пристигна в Благоевград, нападателят М. Тошев не! Пиринският наставник изригна: Забраних му да закъснява, не ме послуша и ще бъде наказан

Старши треньорът на ОФК „Пирин“ Наджи Шенсой пристигна вчера сутринта в Благоевград от Турция и веднага подложи орлетата на изнурителни натоварвания на базата в село Рилци. Очакваше се косоварят да се присъедини към отбора направо на лагера в Брестник, закъдето поведе подопечните си в късния следобед, а закъснението беше наложено от тромавата процедура по изваждане на работната му виза. Специалистът обаче се появи триумфално на стадион „Христо Ботев“ с документа в джоба си и даде старт на същинската подготовка. За негова неприятна изненада не завари на разположение нападателя Мартин Тошев, който замина на гости в Панама за празниците и вероятно все още е извън България.

По повод липсата му от водосвета и встъпителното занимание на тима в понеделник от „Дъбравска“ 1 обясниха, че е получил разрешение да отсъства. Наставникът Шенсой се оказа на друго мнение: „Забраних му да закъснява, както и на всички останали играчи. Все пак имаха на разположение цял месец за пътувания и почивка. Очевидно Тошев не ме е послушал и ни предстои сериозен разговор, като се върне. Със сигурност ще си понесе санкцията по вътрешен правилник. В нашия отбор, докато аз съм треньор, ще се спазва строга дисциплина. Това важи не само за момчетата, а и за треньорския екип. Възложил съм на двамата капитани да следят дали аз нарушавам правилата и ако е така, да си платя глобата”, в типичния си стил заяви старшията на зелено-белите.

От групата, която потегли за Брестник, отпадна бразилецът Еденилсон Бергонси, който се възстановява от тежката си контузия. Кариоката остава в областния център на Пиринско да се готви по индивидуална програма, но лекарските прогнози за скорошното му завръщане в строя не са особено оптимистични. Не се появи считаният за сигурно попълнение Мартин Райнов от „Локомотив“ /ГО/. Продължават пробите на Даниел Пехливанов от „Вихрен“, който има 10 дни да се докаже.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене