Приключи разследването за смъртта на Н. Радев-Отверката срещу д-р Вл. Карастоянов и синовете му Николай и Иван

2 г. след инцидента в дупнишкото заведение „Колата“

Кюстендилска окръжна прокуратура до месец внася обвинителен акт за смъртта на 27-годишния Николай Радев, с прякор Отвертката, обявиха от държавното обвинение в Кюстендил, след като разследващите приключиха работата си по предварителното производство по случая.

Трима са привлечените по разследването – бащата д-р Владимир Карастоянов и двамата му синове Николай и Иван. Срещу тях е повдигнато обвинение по основния чл. 115, който гласи: „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години”.

Разследването приключва близо 2 години след инцидента в дупнишкото заведение „Колата“, като забавянето се дължи на множеството експертизи, назначени по разследването, които са изготвени от Националния институт по криминалистика и криминология /НЕКК/.

Николай Радев почина на 12 март 2014 година в дупнишката болница след прободно нараняване в областта на корема при сбиване в заведението. Няколко часа по-късно полицията задържа тримата участници в сбиването – стоматолога Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови.

Кюстендилският окръжен съд първоначално постанови по отношение на тримата мярка „задържане под стража“, която 3 месеца по-късно бе променена от Апелативния съд в „подписка“.

Стана ясно, че починалият от кръвозагуба 27-годишен бивш гард на Братя Галеви е имал взаимоотношения с дъщерята на Николай Карастоянов – анестезиолог в общинската болница в Дупница.

16

И. Карастоянов

Бавенето на разследването се дължи и на „прочита” на видеозапис, на който е заснето престъплението. На него се виждало как синовете Николай и Иван Карастоянови си подават „предмета на престъплението”. С него най-вероятно е бил прободен в областта на черния дроб Радев и по-късно издъхнал от голямата кръвозагуба. Освен това все още не е ясно и колко пъти е бил намушкан Отвертката.

15

Според разследването причината за инцидента е красивата Владимира Карастоянова, заради която са се скарали баща й  Николай и Отвертката.

„Спасявахме момичето, детето си – не сме убийци!“, бяха единствените думи, които казаха в Кюстендил Карастоянови по време на гледането на техните мерки.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене