Какви ги върши червеният кмет на Кресна Н. Георгиев?!: Бивш затворник стана шеф на Охраната, събира парите от пазара, уволнен от в Горското, назначен в общината

Изгонена от бившия кмет заради несправяне с работата си служителка върната отново, назначения със средно образование приоритет в работата му

Новият кмет на Кресна Николай Георгиев шокира общината с назначенията си, от няколко дни с жилетката „Общинска Охрана“ се разхожда известният в града Димитър Кузманов с прякор Перо Йочето-бивш затворник, минал през бобовдолската академия, където усвоявал „знания“, заради кражби, съобщиха възмутени жители на общината, пред struma.com.

Градът бе потресен от назначението му, тъй като освен, че ще се грижи за охраната на населението, той събира и таксите от търговците на пазара в четвъртък. Отговорни функции му е възложил кметът Георгиев, без да се интересува от степента на образованието му, коментират хората. На работа в общинска администрация е възстановена и освободена от предишния кмет Илиян Кръстев служителка в отдела за европроекти.

Нарушения във водената от нея важна общинска документация и несправяне със задълженията и, бяха основанието за освобождаването и от Кръстев. Сега тази служителка отново е на работа в стария си отдел. Изненадващо на работа е назначен и уволнен от горско стопанство Кресна Валентин П. С прякор Крангата. Известният бивш кмет който предизборно напусна ГЕРБ Валентин Стоичков, стана дясната ръка на Георгиев в качеството му на заместник кмет.

Още много с екзотични прякори започнаха работа в общинска администрация на сладки постове под крилото на Георгиев. И резултатите са налице. Пълна конфронтация на кмет и общински съветници. Припомняме, че първата сесия на ОБС започна със скандал и завърши неконструктивно с провал. И трите внесени от кмета предложения не бяха гласувани от съветниците на ГЕРБ и групата на екскмета Илиян Кръстев.

Гласувалите против намериха куп кусури на внесените предложения. Община Кресна е в плачено финансово състояние. Едва се събираха пари за заплати на предишните работещи в общината, тъй като района е беден, няма бизнес, няма продажби, бюджетът на общината е оскъден. А Георгиев назначава и действа със замах.

Как ще изведе общината от финансовия колапс предстои да видим, как ще се сработи с общинския съвет, настръхнал срещу безкомпромисното му поведения и лишаването на останалите съветници от равнопоставеност при сформиране на комисиите, оплакаха се местни парламентаристи. Трябва да се признае, че всеки кмет сам подбира екипа си и щом назначава хора със средно образование, при условие, че в града има достатъчно безработни висшисти, то Георгиев ще си понесе отговорността за възхода или падението.

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене