И Реформаторите връщат мандата, ако го получат

При евентуално връчване на мандата в понеделник Реформаторският блок ще го върне веднага. Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след заседание на групата, съобщава БНР.

На заседанието на ПГ на Реформаторския блок стана ясно, че очевидно няма реформаторско мнозинство в парламента и затова ще се отиде на избори. Найден Зеленогорски подчерта, че РБ са направили отговорно всичко възможно, но оттук насетне е на ход президентът Росен Плевнелиев и той трябва да вземе решението си. Всъщност основната причина за единодушно взетото решение на РБ е, че те винаги са казвали, че ключът е в колегите им от ГЕРБ, а пък от ГЕРБ казаха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент и така оттук насетне на ход е президентът Росен Плевнелиев.

Министърът на отбраната Николай Ненчев, който също взе участие в рамките на парламентарния контрол в Народното събрание, лансира още една идея, а именно настоящият кабинет на Бойко Борисов да продължи да изпълнява функциите на служебно правителство, така че очакваме решението на Росен Плевнелиев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене