Преглед на местния печат

„Струма“

Уволниха 5-има директори от ЮЗДП

5-има директори на горски стопанства, всички в състава на Югозападното държавно предприятие, бяха уволнени вчера. Освободени от постовете, които заемаха до момента, са инж. Атанас Диманков – директор на ДГС Дупница, инж. Борислав Котузов – директор на ДГС Симитли, инж. Георги Христосков – директор на ДГС София, инж. Иван Иванов – директор на ДГС Етрополе, и инж. Бисер Дачев – директор на ДЛС Осогово.

 

Невролог и двама анестезиолози новите попълнения в МБАЛ-Благоевград

С трима нови специалисти по неврология и анестезиология е от Новата 2016 година благоевградската болница. Новината бе съобщена от директора на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев.

 

Кметът на Петрич Д. Бръчков даде на прокурор екссекретаря  Т. Сандъкчиев, подписал без правомощия фактури на общината за над 200 000 лв.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков изпрати до Окръжна прокуратура –Благоевград сигнал, с който поиска спешна проверка дали бившият секретар на общината Туфчо Сандъкчиев не е превишил служебните си правомощия и дали не е ощетил общината със стотици хиляди левове, като е приел и подписал фактури за разплащане към фирми, без да е бил упълномощен за това.

 

Паяк не смогва да извозва неправилно паркиралите на улицата пред 1-ви корпус на ЮЗУ коли, за по-малко от час „щракнаха“ скобите на 30

Репатриращият автомобил на общинска фирма „Паркинги и гаражи“ не смогва да извозва десетките неправилно паркирали коли на улица „Университетска“  пред 1-ви корпус на ЮЗУ „Н. Рилски“- Благоевград. Вчера около 10 часа сутринта репортер на „Струма“ преброи 28 „закопчани“ нарушители, а паякът правеше поредния си курс до наказателния паркинг на „Кончето“.  

 

 

„Вяра“

Паднаха главите на 5-има горски царе в ЮЗДП

Шефът на Държавно горско стопанство-Дупница инж. Атанас Диманков бе освободен от длъжност вчера след масова чистка от ЮЗДП, в която паднаха главите на ощо 5-има горски шефове. Шефовете му от ЮЗДП – Благоевград изненадали ексдиректора с решението си да го отстранят, без да му кажат какви са причините за освобождаването.

 

ТЕЦ „Бобов дол” разширява производството си, ще изгаря неопасни отпадъци на основната площадка

В ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД смятат да увеличат производството, като изгарят неопасни отпадъци. От централата на Христо Ковачки съобщават за инвестиционно намерение за разширяване на производствената дейност, включваща дейност по оползотворяване (изгаряне, предварително третиране и съхраняване) на неопасни отпадъци съвместно с основното гориво (въглища) на основната производствена площадка на дружеството.

 

Самоковци пият вода с помпи в 21-ви век, пропищяха: Плащаме по-високи с 20 лв. сметки за ток, голяма мъка е

Десетки жители на Самоков от години се мъчат да докарат вода до домовете си с помпи, а водният шеф Венцислав Тодоров е в неведение. От години живеещи на улиците “Пирин”, “Захари Зограф”, “Христо Смирненски”, “Коста Вальов”, “Пейо Яворов”, “Шумнатица” в Самоков, т.е. от Легето нагоре, към т.нар. Каракачански квартал ползват хидрофорни помпи. Без тях вода до вторите етажи на къщите няма.

 

Кметът на Кресна Николай Георгиев и зам.-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев станаха зам.-шефове на БСП в Пиринско

Кметът на Кресна Николай Георгиев и дългогодишният зам.-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев станаха заместник-председатели на Областния съвет на БСП в Благоевград. Кандидатурите им бяха предложени от областния лидер на социалистите Юлиян Гошев и бяха приети с мнозинство. Това стана на редовно заседание на червените преди дни. Това е първият избор на подобни политически длъжности.

 

Разложкият съд пусна срещу 5000 лв. гаранция спипания с крадени коли хотелиер от Банско, Валентин Мавриков поиска да го пуснат, за да не фалира шивашката му фирма в Сандански 

Състав на Районен съд-Разлог освободи под гаранция задържания по обвинение за крадени коли Валентин Мавриков от Банско. Това стана след заседание завчера, което продължи повече от два часа. Според представените от прокуратурата обвинения в задържания Мавриков е имало технически средства, предназначени за манипулиране на двигатели, ключалки на МПС – китайски софтуер и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене